Extreme

Lastenkutsut aikuisille?

21-vuotissyntymäpäiväni lähestyy kovaa vauhtia, mutta minulla ei ole harmaintakaan aavistusta millaiset juhlat järjestäisin. Olen vuodesta toiseen viettänyt erityistä päivääni ystävien kesken, mutta suunnitelmat hankaloituvat ikääntymisen myötä. Kutsuvieraslista kutistuu vuodesta toiseen, kun yksi on töissä, toinen asuu eri paikkakunnalla ja kolmannella on jo muuta menoa. Olisimmepa vielä lapsia, jolloin kutsua kaverin syntymäpäiväjuhliin odotettiin yhtä innoissaan kuin joulupukkia aattoiltana.
Äidilläni oli ennen suuri kirja, joka oli kannesta kanteen täynnä teemoja ja ideoita lastenkutsuille. Saimme siitä inspiraatiota niin prinsessa- kuin dalmatialaiskutsuilleni. Miksi aikuisten syntymäpäiväjuhlille on vain kaksi teemaa – etkot ja jatkot? Minä olisin ainakin ensimmäisenä paikalla, jos ohjelmassa olisi lautapelejä tai aasinhännän kiinnittämistä.
Vietänpä syntymäpäiväni ravintolassa, yökerhossa tai vuokrattavassa juhlatilassa, kukkaroni kärsii väkisinkin huomattavasti. Hauskanpito ei ole enää yhtä halpaa kuin ilmapallot, jäätelökakku tai kotiin vietävä lahjapussi. Naapureitakaan ei sovi häiritä iltamyöhään, mutta yökerhot eivät aukea vielä eläkeläisten nukkumaanmenoaikaan. Siispä pienen budjetin kotibileet ovat ainakin poissa listalta.
Kaikkia ideoita puntaroidessani olen varmistunut siitä, ettei hauskanpito ole aikuisena enää yhtä helppoa kuin lapsena. Juhlien järjestäjän on varauduttava siihen, ettei ilta merkitse vieraille yhtä paljon kuin hänelle itselleen. Siispä osallistujamäärä kannattaa varmistaa ennen kalliin juhlapaikan varaamista. Ehkä suurista juhlista haaveileminen kannattaa jättää sikseen – emmehän me nuoret aikuiset odota enää joulupukinkaan tuloa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *