Extreme

Kissa nimeltä Kala

Vähän yli vuosi sitten hain silloisen kämppäkaverini kanssa eläinsuojeluyhdistykseltä kaksi aikaisemmin kaltoin kohdeltua kissanpentua. Kissasiskoksille oli keksitty väliaikaiset nimet ja edessä häämötti vaikea haaste. Kun lemmikin nimestä haluaa persoonallisen, sen keksiminen ei tapahdu hetkessä. Ja nyt nimiä piti keksiä vieläpä kaksi.
Selasin kirjoista, kalenterista ja netistä nimivaihtoehtoja. Jätin Viirut ja Mirrit heti pois listalta. Nemo-nimi löytyi netin kissalistalta ja se tuntui hauskalta vaihtoehdolta sen enempää ajattelematta. Olen Pieni merenneito -fani ja ehdotin kämppikselleni, että toinen kissa olisi nimeltään Ariel. Hän ei pitänyt ajatuksesta. Aloin turhautua pohtimiseen ja ehdotin täysin huumoripohjalta, että jospa kissat olisivat Ariel ja Pärsky. Hän tykästyi Pärsky-nimeen, eikä minulla ollut enää sananvaltaa.
Kun nimet oli vihdoin päätetty, tajusin, että kissoillani on kuuluisat kalahahmo-kaimat Disneyn piirretyissä. Voi Nemo ja Pärsky -raukkoja. Onneksi ne eivät itse tiedä sitä, että saalistaja on saanut saaliinsa nimen.
Kirjavaturkkinen Nemo oli alussa kissoista huomattavasti ujompi ja sen saattoi löytää joko sohvan alta tai vaatekaapin kätköistä. Kirjaimellisesti Nemoa oltiin jatkuvasti etsimässä. Nimistään huolimatta kumpikin kissoista vihaa vettä. Kerran, kun yritin viedä Pärskyä pesulle, sain tapauksesta muistoksi pitkät raapimisjäljet selkääni. Harmi, ettei nimi taida kuitenkaan muuttaa omistajansa luonnollista käyttäytymistä. Se kerta sai jäädä viimeiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *