Extreme

Kiireinen New York

Viimeisintä matkakohdettani on vaikea kuvailla. Vilinää, vilskettä ja valoja; kuin jouluaattona. Niin kertoisin ensisilmäykseltä Times Squaresta ja Broadwaystä, mutta New York Citykin muuttuu juhlan jälkeen tavalliseksi kaupungiksi.
Kun ensimmäinen juoksujalkaa kaappaamani taxi kiemurteli pilvenpiirtäjien välissä, tuntui kuin olisin kaupunkitytön paratiisissa. Kaikki tuntui aluksi niin ihmeelliseltä, mutta olenhan asunut vuoden ”maaseudulla” Texasissa.
New York City vilisi kaikennäköisiä ihmisiä, joita osasin matkan alkuviikostani vain kadehtia. Loppua kohden heräsin siihen todellisuuten, että nämähän ovat kaikki ihan samanlaisia taviksia kuin minäkin.
Suuntaan aamukahvi kädessäni suurkaupungin ydinkeskustaan, joka täyttyy aamuvarhain töihin pinkovista työläisistä. Tuntuu hyvältä olla itse kiirehtimättä mihinkään, mutta kaupungin vilske vie yllättävästi mukanaan. Minulla ei ole mitään muuta kuin aikaa tuhlattavanani, mutta jostain syystä sulaudun ruuhkan sekaan kohti määränpäätäni. Minne ikinä matkasinkaan tuon Ison Omenan alueella, tunsin suurkaupungin vetävän minut mennessään. Hyvä vai huono? Käy ottamassa selvää. Minulla on jo kiire seuraavaan turistikohteeseeni.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *