Extreme

Kevyesti matkaan


Tykkään matkustaa kevyesti. Viikonloppureissuille lähden pelkkä käsilaukku olalla heiluen – yökkärit voi rullata lompakon viereen ja muun välttämättömän tilpehöörin voi tunkea jonnekin veskan kolkkaan. Mitäpä sitä ihminen ehtii parissa vuorokaudessa tarvita.

Parin viikon etelänmatkoille voi lähteä pelkän käsimatkatavaran turvin. Viime vuonna huinin kuukauden ympäri ämpäri aurinkorannikkoa mukanani kuusi kiloa tavaraa. Tokikaan kapsäkkini sisältö ei valmistanut minua kaikkiin koettaviin tilanteisiin, mutta toisaalta kokemusmatkailu ei ole välineurheilua. Kauppoja löytyy maasta kuin maasta ja samaa paitaa voi hyvin käyttää useamman kerran.

Hymähdän huvittuneena tutulle, joka pakkaa Kreetalle kolmekymmentä erilaista bikiniparia ja toverille, joka maksaa maltaita ylimääräisestä matkalaukusta sen vuoksi, että voi viikon jokaisena päivänä keikistellä eri asussa. Minä ostan uikkarit vasta rantapuodista ja marssin ulos lentokentältä vartomatta laukkuhihnan äärellä. Jokainen tyylillään.

Jos tulee osteltua ulkomailta rättejä, täytyy laukkuun tehdä tilaa paluumatkaa varten. Lopun alun merkkejä näyttävät kengät voi kävellä matkan aikana puhki ja kulahtaneen topin voi käyttää loppuun rantavermeenä. Matkaillessa shoppailu on oman prioriteettilistani hännillä. Toisensa kaltaisia pukimia löytyy kyllä aina, mutta maakohtaisista nähtävyyksistä ei ole olemassa kopioita.

Olisi mukavaa lähteä ulkomaille vain käsilaukun kera. Kunhan ei unohtaisi passia, lompakkoa ja kännykkää, pärjäisi mainiosti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *