Extreme

Kaaos keittiössä

Joustavuus ja uhrautuvaisuus ovat asioita, jotka kannattaa osata. Toimittajan työssä ne ovat jokapäiväisiä: haastateltava omine aikatauluineen on aina etusijalla, tekstit on saatava valmiiksi tiettyyn aikaan tiettynä päivänä, huolimatta kyseisen päivän televisio- tai treffikutsutarjonnasta. Suurimman uhrauksen tein eräänä joulukuisena lauantaina, kun kolmelle nuorelle, kuvaajalle ja toimittajanalulle ei löytynyt mistään sopivan tilavaa keittiötä. Uhrauduin ja kutsuin ryhmän kotiini ja keittiööni.

Heti kättelyssä kolme nuorta ja kaksi muovikassillista ostoksia valtasivat juuri siivotun keittiöni. Hetkeä myöhemmin kupit, kauhat, kattilat ja kaikki muut välttämättömät tarvikkeet ovat mukavassa sekasorrossa pitkin keittiötä. Kolmikolla oli hauskaa siitä huolimatta että jauheliha paloi, vihannekset katosivat mystisesti ja tiskivuori kasaantui. Välillä meinasin rynnätä toivottomalta vaikuttaneen Miika Jurttilan avuksi, jotta jahkailu olisi loppunut ja ruokaa olisi alkanut valmistua.

Ruuanlaitto on mielestäni ihanaa, varsinkin tilavassa keittiössä ja riittävän pitkän ajan kera. Yksi keittiö, kolme ihmistä ja puolituntia ruuanlaittoaikaa ovat yhtälö, jota en itse halua kokeilla näkemäni perusteella. Varmaan yli neljästäkymmenestä astiasta koostunut tiskivuori jäi minun hoidettavakseni omasta tahdostani, sillä halusin saada keittiöni taas yksityiseen käyttöön mahdollisimman nopeasti.

4 kommenttia

  1. miksi kirjoitat tästä aiheesta juuri nyt. olen kutsunut kavereita meille kokkailemaan. itse olen toivoton ja tuskin hekään sen kummoisempia. oliko pakko peloitella?
    🙂

  2. Tarkoitukseni ei tietenkään ollut pelotella, vaan antaa varoittava esimerkki. Oikein hauskaa kokkailua koko porukalle!
    P.S. Muista laskea tiskit. Teittekö uuden ennätyksen yli neljälläkymmenellä astialla? 🙂

  3. Haastattelutilanteet ovat lähes poikkeuksetta hauskoja jokainen omalla tavallaan mutta kyllä tämä vei kirkkaasti voiton.
    (Jos jälkipyykkiä eli esim. tiskausta ei huomioida…)

Kommentointi on suljettu.