Extreme

Juhlaperinteistä tärkein

En ole ikinä pitänyt suomalaisten juhlapyhien perinneruoista. Oli kyseessä sitten lanttulaatikko, mämmi tai tippaleipä, valitsen ruokapöydästä mieluummin jotain aivan muuta. Siman ja glögin kaltaisista juhlajuomista puhumattakaan. Onko hyväksyttävää, ettei supisuomalainen pidä yhdestäkään perinneherkusta?
Ruoka tuntuu olevan jokaisen Suomessa vietettävän juhlan avainsana. Sen lisäksi etten ole oppinut pitämään muiden ylistämistä juhlapöydän antimista, en käy myöskään joulukirkossa tai pidä pyörimisestä vapputivolin teekupeissa. En osaa sanoa miksi en koe muiden suosimia juhlaperinteitä välttämättöminä. Voisiko olla, että minun perinteeni on yksinkertaisesti seurata muiden ihmisten hössöttämistä heidän perinteistään?
Uskon vahvasti omien perinteiden luomiseen. En halua olla niin kangistunut kaavoihin, että yhden vastoinkäymisen myötä koko juhla olisi piloilla. Mielestäni vappupöydästä ei tarvitse löytyä sokerimunkkeja juhlatunnelman saavuttamiseksi. Sen sijaan minulle merkitsee eniten se, kenen kanssa saan juhlia. Ei olisi joulua ilman perhettä tai vappua ilman ystäviä. Tippaleipä voi loppua kaupasta, mutta läheiset eivät koskaan katoa ympäriltäni. Siispä minusta kaikkein hartain suomalaisperinne on yhdessäolo.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *