Extreme

Joulukauden (salainen) avaus

On hädintuskin lokakuu. Norkoilen marketin makeishyllyllä ja luon kaihoisia katseita purkamattomiin pahvilaatikoihin. Olen ihan varma, että näen joulukonvehtirasian kulman kurkkaavan yli laidan. Kysyn myyjältä naama joulupallon punaisena, josko voisin mönkiä ostoskoriini jokusen jouluisen asian. (Sain luvan.)
Tästä tapauksesta on liki kuukauden päivät, ja nyt voin myhäillen todeta, että joulu ryhtyy jo näkymään kaupan hyllyillä näkyvästi. Ihmisten joulumoodista en olisi ihan niin varma – moni tuntuu vain ärsyyntyvän kaiken sen krääsän määrästä. Valitellaan, että joko nyt pitää aloittaa tämä kaupallinen höskä ja ihmisten lihotuskuurit. Oi kyllä, sanon minä!
Valtaosa kaupassakävijöistä hypistelee ovella kolkuttelevan halloweenin kunniaksi hämähäkinseittejä, silmämunakarkkeja ja muuta ällöä ja pelottavaa. Minä vertailen koristetonttujen lakkeja. Puolestani halloween voitaisiin suosiolla skipata ja siirtyä täysipainoiseen jouluun. Kuka haluaa pelätä, kun voi jouluilla! En ymmärrä.
Turun virallinen joulukauden avaus on (vasta) 25.11. Meidän huushollissamme äänestettiin lopputuloksella 3-1 joulun aloittamisesta tänään. (Lupasin kahdelle hamsterillemme pähkinöitä purtavaksi, jos ne asettuvat äänestyksessä puolelleni.)
Lämpömittari näyttää miinus yhtä ja yhä suurempi osa vuorokaudesta on pilkkopimeää. Ei muuta kuin tekokuusi pystyyn, glögit tulille ja joulumieli päälle. Rakastan joulun tunnelmaa ja iloa, ja koen liki velvollisuudekseni tämän vuodenajan varhaistamisen. Jos löydät takintaskustasi joulukarkin, se olin varmaan minä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *