Extreme

Joka vuosi sama juttuHyvät kanssaihmiset, vuosi on vaihtunut. Elämme parhaillamme niitä viikkoja, joina on uskomattoman vaikeaa muistaa päivämääriä kirjoittaessa piirtää seiskaa totutun kuutosen tilalle. Joka vuosi sama juttu.

Jotain muutakin yhteistä on joka ikisellä tammikuulla. Tammikuu on tunnetusti uusien alkujen soppa. Lähdetään kaikki ryminällä kuntosaleille, ruvetaan tekemään kilvan viherpirtelöitä ja mahdollisesti luovutaan herkuttelusta/myöhään valvomisesta/hengittämisestä/jostain muusta yhtä turhasta.

En sano, että uuden vuoden lupaukset ovat turhia. Mutta ne ovat. Lupaukset, muutokset ja halu aloittaa alusta ovat kaikki totta ja toteutettavissa olevia seikkoja. Uusi vuosi näiden ajankohtana puolestaan on pelkkää illuusiota – me ihmiset kaipaamme symboliikkaa. Maanantai on jokaviikkoinen mahdollisuus aloittaa alusta ja tammikuun ensimmäinen edustaa samanlaista tyhjää paperia vielä suuremmassa mittakaavassa.

Jos vuosi 2016 oli kokonaisuudessaan rankka vuosi, vuoden vaihtuminen tuntuu lohdulliselta. Vaikka ajankulku jatkaa kiertoaan täysin samalla rytmillä kuin ennenkin, uusi vuosiluku saa tuoreetkin tapahtumat tuntumaan turvallisen kaukaisilta. Jos vuosi 2016 puolestaan oli odotettua enemmän onnen tyyssijaa, irti päästäminen voi olla vaikeaa. Tulee paineet tehdä suuria lupauksia. Jokainen tahtoo lupauksen siitä, että tämä on hyvä vuosi.

Olenko jo tarpeeksi murjottavaan sävyyn vastaanottanut uuden vuoden vain todetakseni, että ihan kiva aloittaa kaikki alusta? Katsokaas, ihminen se vain minäkin olen. Ja kuten ihmiset yleensäkin, muutan mieltäni nopeasti ja jatkuvasti. Lupasin olla tekemättä uuden vuoden lupauksia. Arvatkaa mitä? Tein juuri yhden! Vaikka ei ole enää tammikuun ensimmäinen eikä edes maanantai.

Hyvää vuotta kaikille. Siitä tulee ainakin niin hyvä, kuin elämä suo. Jos ensimmäinen viikko ei ole tuntunut kivalta, ole hyvä ja aloita alusta maanantaina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *