Extreme

Ikea- ei laiskan ihmisen tavaratalo

Kaikki ovat varmasti vierailleet joskus Ikeassa. He markkinoivat itseään niin hyvätuloisille kuin pienituloisillekin. Tuotteita löytyy siis kalliimpia ja halvempia. Näin edulliset tuotteet näyttävät superhalvoilta, koska viereen on sijoitettu vähän kalliimpi tuote. Myös hintalappujen asettelu on asiakkaille vastustamaton. Tämä houkutusten paratiisi laittaa niin mielihalut kuin parisuhteenkin koetukselle. Kuinka moni on päässyt ulos tuolta ostamatta mitään?

Tämä pariskuntien saari on suuri labyrintti, johon joudut aina palamaan uudestaan, halusit tai et. Itsepalvelussa jää aina jokin osa ottamatta ja palattuaan osanhakureissulle kärry täyttyy muusta. Kaikki pitää koota itse lampuista alkaen. Tämä selittyy sillä, että pakkaukset ovat helppo kuljettaa kotiin ja logistiikka myymälöihin toimii paremmin. Myös kassapalvelut ovat osaksi itsensä palvelemista.

Olen kokenut tämän kokoamisen tuskan, jolloin huomaan, että osia on kaksi tai jotain puuttuu. Välillä tekisi mieli repiä hiukset päästäni, kun kinaan poikaystäväni kanssa, ja joudumme palaamaan Ikeaan. Jos palvelutiskillä on jonoa tai on muuten vain tylsää, voi  napata parit hodarit mukaan. Jälkiruuaksi tietenkin myös jäätelö.

Ikean konsepti on aika nerokas. He luovat ihmisille tarpeita päättymättömän käytävän varrella. Jos sinne menee tappamaan aikaa tai hakemaan yhtä asiaa, mielessä varmasti pyörii nämä samat asiat: ”onpas kauniit lasit”, ”ihana lamppu”, ”uusi tiskiharja tarvitaan (vaikka kaapissa on jo kymmenen)”, ”otanpa tuosta vielä 20kpl henkareita” ja ”uusi matto olohuoneeseen on ehdoton!” Näin kärry täyttyy huomaamatta, mutta sainko sen, mitä lähdin oikeasti hakemaan? En, koska unohdin sateenvarjon sekä servettitelineen. Eli joudun, tai no pääsen, palaamaan takaisin huomenna.

Kilometrien kävelyn jälkeen iskee tietenkin huutava nälkä. Nyt on huikopalan aika. Ravintoloista saa napsittua Ikean lihapullia ja muussia masun täydeltä. Nam! Mikä parhainta, näitä saa ostettua myös kotiin, tuliaisia unohtamatta. Ikea tarjoaa siis kuluttajalle kaikkea mahdollista ja kaupasta ei pääse pois ostamatta mitään.

-Katriina Kantonen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *