Extreme

Hyviä tyyppejä ympärille

En ole ikinä ollut yksinäinen. Hyviä ystäviä on aina ollut sormilla laskettava määrä, kavereita ja hyvän päivän tuttuja enemmän. Lukioaikana muistan kuitenkin kadehtineeni niitä, joiden ympärillä tuntui olevan aina triplasti se määrä ihmisiä, mitä minulla oli. En siksi, että omissa ystävyyssuhteissani olisi ollut jotain vikaa — päinvastoin. Jollain tasolla kuitenkin koin jääväni jostain paitsi, kun en kuulunut moneen eri kaveriporukkaan.
Kuten olisin tuolloin voinut itsekin jo päätellä, ystävyyssuhteissa määrä harvoin korvaa laatua. Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia tuttavuuksia. Kavereita, joiden kanssa jutut keskittyvät lähinnä juoruiluun. Ihan viihdyttävää, mutta ei heille tee mieli kertoa omista asioista. Kavereita, joiden kanssa oltiin joskus läheisiä ja sittemmin vieraannuttu, mutta pidetään hyviä välejä satunnaisesti yllä. Kavereita, joiden kanssa ei ole loppujen lopuksi mitään yhteistä, mutta kaveerataan, koska ollaan samassa koulussa tai harrastuksessa. Eivät nuo ole varsinaisesti huonoja kaverisuhteita, mutta ei niistä oikein mitään jää käteen.
Vasta työpaikassani aloitettuani aloin enemmän hahmottamaan, millaisia ihmisiä oikeasti haluan ympärilleni. Tapasin siellä valtavan määrän ihmisiä, joiden kaltaisia jokaisella pitäisi olla elämässään. Ihmisiä, jotka kehuvat vilpittömästi ja ääneen. Ihmisiä, jotka kuulumisia kysyessään haluavat oikeasti kuulla vastauksen. Ennen kaikkea ihmisiä, jotka eivät ole pahantahtoisia tai kateellisia, vaan aidosti niitä kuuluisia hyviä tyyppejä. Aloin kyseenalaistamaan, että miksi haluaisin ympärilleni ketään, joka ei ole sellainen minua kohtaan.
Koen läheisillä ihmiskontakteilla olevan viivasuora yhteys hyvinvointiin. Ja miksi ei olisi? Ajatukset ja asenteet tarttuvat — niin hyvät kuin huonot. Kuinka kukaan voi voida hyvin, jos ympäröivät kaverit ovat kuitenkin kaikkea muuta, kuin ystävällisiä? Asiaa pohtiessani huomaan monien negatiivisten ajatusten ja tunteiden juontavan juurensa muihin ihmisiin ja heidän seuraansa. Miksi haluaisin pitää heitä lähellä? Jotta ulospäin vaikuttaa siltä, että minulla on kymmenittäin läheisiä ystäviä? Ei se pidemmän päälle ole sen arvoista. Ennemmin pidän sen kourallisen niitä parhaita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *