Extreme

Hitaasti, mutta varmasti kohti joulua

Halloween on hädin tuskin edes ohi, kun työmiehet nostavat jouluvaloja kävelykatujen yläilmoihin. Onko jouluhössötys aloitettu joka vuosi tosiaan jo marraskuun alussa? Tähän ”vuoden rauhallisimpaan juhlaan” valmistautuminen on aina niin kiireistä, että loppuvuosi kuluu ainakin itselläni silmän räpäyksessä.
Pimenevät illat ja kynttilöiden valo luovat joulutunnelmaa kieltämättä jo nyt, vaikka ulkona ei olekaan paljon lunta tai pakkasta. Lähikaupan makeisosastokin koki muodonmuutoksen ollessani viikon käymättä siellä. Hyllyt pursuavat nyt suklaata kaikissa mahdollisissa muodoissaan – on suklaakalentereita, -joulupukkeja ja -koristeita. Miksi joulun alla on aina niin kiire, jos valmistelut voi kerran aloittaa näin ajoissa?
Itse muistin kääntää kalenterin lokakuusta marraskuuhun vasta, kun ystäväni kertoi ostaneensa ensimmäisen joululahjan. Mietin hetken, oliko marraskuu sittenkin viimeksi. On outoa ajatella, että tämä vuosi on tulossa päätökseensa. Vastahan matkustin tammikuussa ensimmäistä kertaa Aasiaan. Sen jälkeen matkustin vielä Yhdysvaltoihin, Viroon ja Latviaan, vamistuin ylioppilaaksi sekä aloitin asepalveluksen, jota nyt onkin takana jo lähes puolet. Aika tuntuu kuluvan sillä välin, kun minulla on kiire tehdä muita suunnitelmia.
On turha stressata joululahjoista ja -ruoista ennen, kun juhla on melkein ovella. Joka tapauksessahan käy niin, että koko maa ryntää kinkku- ja kukkaostoksille yhtä aikaa ennen aattoa. Kauneimmat paketit kannattaa tietysti noutaa ennen kuin on liian myöhäistä, mutta omatekoisia lahjoja voi suunnitella rauhassa. Jopa jouluun voi valmistautua ilman hössötystä, jos käyttää ajan hyödykseen. Siispä alankin nyt ideoimaan lahjoja rakkailleni ja taidan jättää tänä vuonna jouluvalot ripustamatta – niiden loistoahan voi ihastella melkein missä vain.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *