Extreme

Hetkessä elämisen autuutta

Millaistakohan se hetkessä eläminen on? Sitä kun niin kauheasti kehotetaan tekemään, kehutaan rentouttavaksi ja jopa ainoaksi oikeaksi tavaksi elää elämää. Onko se oikeasti vain autuaasti joka sekunnista nauttimista, vai olisiko hyvä jo valmistautua miettimään seuraavaa askelta?
Tuntuu, kuin koko elämäni olisin odottanut hetkeä, jolloin ei olisi mitään suunnitelmia, ja voisi liidellä vapaana kuin taivaan lintu tehden mitä vain huvittaa. Se hetki on kai tässä. Lukion jälkeinen välivuosi odottaa, ja tällä hetkellä elämä tuntuu ikuiselta kesälomalta. Samalla jossain takaraivossa kolkuttaa kysymys siitä, pitäisikö jo olla olemassa jotakin suunnitelmia jatkolle. Olisiko tässä kohtaa tarkoitus tietää, lähteäkö au pairiksi, reppureissaamaan, vaiko vain kotikaupunkiin töihin ja säästää rahaa tulevaisuutta varten? Suunnitelmattomuus houkuttaa, mutta samalla kauhistuttaa enemmän kuin mikään.
Asiat kuitenkaan harvoin tapahtuvat, kuten ne on mielessään suunnitellut, joten onko siinä suunnittelemisessa edes ideaa? Ottaa siis vain askel kerrallaan ja katsoa taaksepäin vasta polun toisessa päässä. Niin kai täytyy tehdä.
Hetkessä eläminen luultavasti on kuin onkin kehumisen arvoista, mutta pystyäkseen elämään hetkessä on varmasti monella hajua jo seuraavasta askelesta. Eihän sitä tarvitse pohtia, jos asiat ovat jo selviä. Ehkä kerron sitten, kun olen suunnitelmani selvittänyt ja pääsen oikeasti elämään hetkessä. Sillä aikaa jatkan näennäisesti hetkessä elämistä vapaana taivaan lintuna, kuitenkin hieman huomista tunnustellen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *