Extreme

Hei, tonttu-ukot lomailkaa!Joululoman voi jo tuntea. Se on tässä ihan likellä, muutaman virren ja glögimukillisen päässä! Tänä aamuna tuntui erityisen kutkuttavalta avata joulukalenterin luukku: aivan kuin sieltä olisi tullut tavanomaisen suklaanapin sijaan suuren suuri lupalappu lomalle. Koulureppu syrjään, kirjat hyllyyn ja laiskottelufiilis päälle! Tonttulakki päähän, konvehtirasia käteen ja televisio auki! Ja kappas vaan, äkkiä loma tuntuu jo liian lyhyeltä. Harmittelen sen loppumista ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan. Ei näin.

Ruutupöksyt päällä tietokoneen äärellä saisi pariviikkoisen kulumaan varsin nopeasti. Toisaalta samassa ajassa voisi vierailla sukulaisilla, touhuta ystävien kanssa ja aloittaa uuden harrastuksen. Loma-asioista ei sovi kiistellä, jokaisella meillä on omat mieltymyksemme vapaapäivien suhteen. Jottei loma kuitenkaan karkaisi käsistä liian vikkelään, ajattelin listata ylös muutamia asioita, joita aion tehdä, nähdä tai kokea ennen koulunpenkille paluuta. Tällä lomalla aion tehdä ennätyksellisen paljon kaikkea ja hyvin paljon en mitään!

Aion tonttuilla. Aion tonttuilla koko sydämeni kyllyydestä yli joulunpyhien. Tonttuilu-termi käsittää niin lahjapakkaamoksi muuttuneessa huoneessani ähertämisen kuin jouluruoista nauttimisenkin.

Aion olla pihalla. Siis ulkosalla, raittiissa ilmassa, meinaan. Olkoon se sitten hiihtoa, vesihiihtoa tai portailla kitisemistä, lupaan tutustuttaa keuhkoni ulkoilmaan loman aikana.

Aion syödä. Aion herkutella. Teen kaikesta syömisestä herkuttelua! Jouluna ei tarvitse pitää kiinni terveellisyydestä.

Aion nähdä ystäviä. Kahvittelua, elokuvia ja alennusmyyntejä!

Aion valvoa. Voi että, onko mitään täydellisempää kuin pimeä ja hiljainen yö kynttilänvalossa!

…Ja aion nukkua. Niin lyhyeen tai pitkään kuin huvittaa (tosin sillä varauksella, että sisäinen herätyskelloni säpsähdyttää minut valveille kello 05.30 mitä luultavammin useimpina loma-aamuina…)

Aion kirjoittaa. Hyvästi esseet ja muut pakolliset tehtävät, nyt ei ole tehtävänantoa vaan saan sanailla tarinoita ja turinoita mistä hyvänsä. Mikä mahdollisuus tyhjä paperi onkaan!

Aion olla perheen parissa.

Mitä sinä aiot tehdä lomalla?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *