Extreme

Diagnoosi: muuttokuume


Taidan kärsiä kroonisesta muuttokuumeesta. Oireita ovat hourailu remontoidusta keittiöstä, päiväunien näkeminen saunallisesta kylpyhuoneesta ja vihonsivuille ilmestyvät hahmotelmat loft-asunnon sisustuksesta. Kuola on vähällä valua suupielestäni aina, kun luen asuntoilmoituksia yli 60 neliöisistä tai parvellisista kaksioista. Sydämeni pamppailee rakastuneena, jos lattioiden pintamateriaalina on parketti tai mikäli pesuhuoneesta löytyy kylpyamme.

Muutin nykyiseen asuntooni tasan vuosi sitten. Tätä edelliseen kotikolooni (painotus sanalla kolo) muutin täsmälleen kaksi vuotta sitten. Vähällä on, että muuttamisesta 365 päivän välein ei tule tapa.

Viihdyn nykyisessä kodissani ihan hyvin ja uskon asuttavani tätä lukaalia vielä hyvän tovin. Jos olohuoneessa seisoo varpaillaan ja tiirailee ikkunan yläkulmaan, näkyy ihka aito Aurajoki! Lisäksi etuna on oma yksityinen golfmuseo – lasitetusta parvekkeesta on nimittäin muodostunut tuon paremman puoliskon harrastusvälinevarasto. Ja onhan tässä vielä se kamalan ihana juttu, että pikkuveljeni koulu on kivenheiton päässä. Eli jos tyyppiä ei huvita laskea matikkaa tai päntätä maantiedettä, se voi hiihtääkin opinahjon sijaan siskon hellään huomaan.

Ruhtinaallisena tavoitteenani on, että kun seuraavaksi muutan, on kyseessä siirtyminen unelma-asuntooni. Loft-asunto Aurajokirannasta, puutalo-osake Portsasta tai kerrostalokolmio Martista – ken tietää. Haaveideni asuinolosuhteiden budjetti taitaa olla vielä muutaman työvuoden päässä. Onneksi tämänhetkinen koti on juuri nyt se paras paikka asua. En ehkä tykkää kaikuvista kiviseinistä, kuuskytluvun kaapeista tai kämäisestä kylppärin kaakelista. Onneksi näiden seikkojen sijaan nautin sijainnista, läpitalon suurista akkunoista ja runsaista neliöistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *