Extreme

Aurinkolasit eristävät!

Suomessa aurinkolasien käyttämiselle ei ole hirveän monta hyvää syytä. Julkkiksetkin näyttävät typeriltä pitäessään aurinkolaseja. Talvella. Pimeässä. Sisällä. Ilman, että salamavaloja olisi mailla halmeilla.

Ei, kesä on kenelle tahansa ainoa hyväksyttävä syy pitää aurinkolaseja. Ja silloinkin tuntuu kuin ihmiset olisivat vähän hämmentyneitä siitä. Yhtäkkiä muutaman valoisan kuukauden aikana pitäisi asettaa päähän nämä valon estäjät. Ei ihme, jos aurinkolasien käyttäminen ei käy ihan luonnostaan. Onhan se vähän outoa estää luonnonvalo silloin harvoin, kun siitä olisi tilaisuus kunnolla nauttia. Tiedetään, UV-säteilyn takia (kunnollisia) aurinkolaseja pitäisi käyttää. En kuitenkaan usko, että läheskään kaikki pitävät niitä terveydellisten seikkojen takia.

Aurinkolasit päässä kulkeminen on vähän sama asia kuin musiikin kuuntelu mp3-soittimella. Sitä on jossain ihan omassa maailmassaan. Aurinkolaseja käyttävät ihmiset tuntuvatkin etäisiltä. He vaikuttavat lähes itseriittoisilta, siltä kuin heitä ei kiinnostaisi mitä ympärillä tapahtuu. Kun heidän kanssaan puhuu, ei voi ikinä tietää, mitä he ajattelevat tai katsovatko he edes silmiin.

Entäpä ne, jotka ovat hankkineet sellaiset vahvuuslasit, jotka tummenevat päivänvalossa. Mahtaa tuntua siltä kuin siirtyisi johonkin toiseen ulottuvuuteen: sekä käyttäjä että hänen kanssaan puhuva.

icebike.org
Entäs tämä ulottuvuussiirtymä?
Kuulemma jo eskimot aikoinaan tekivät luista aurinkolaseja.
Kuva: icebike.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *