Extreme

Ajatusten voimalla

Olen aina uskonut, että sillä, mitä ajattelemme, on suuri merkitys elämäämme. Sillä, mitä ajattelemme itsestämme, muista ympärillämme, ympäristöstämme, tavoitteistamme. Lohduttavaa on ollut myös huomata, että kun ajattelemme asioiden järjestyvän, on niillä tapana myös tehdä niin tavalla tai toisella.
Monet ovat varmasti nuorina esimerkiksi kirjoittaneet tai tehneet päässään listaa piirteistä, joita toivoisivat tulevalta kumppaniltaan. Haaveillut lapsena jostakin tai päättänyt jotakin. Monet näistä asioista toteutuvatkin myöhemmin, kun asiaa ei edes muista. Toki monet asiat vaativat myös tietoista ponnistelua, mutta monesti myös se ajatus takaraivossa jo riittää asioiden saavuttamiseen. Onko siinä sitten se, että siihen suuntaan tekee liikkeitä alitajuisesti, vai tulevatko asiat todella toteen kuin ajatuksen voimalla.
Usein sanotaan, että me emme ole ajatuksemme, vaan tekomme. Minustakin sanonnassa on perää, mutta uskon myös ajatusten vaikuttavan elämänlaatuumme, onnellisuuteemme sekä ihmisiin ympärillämme. Teot ja ajatukset ovat usein myös kuin symbioosissa toistensa kanssa, kumpikin ruokkii toista. Tee hyviä tekoja ja ne saavat tekijälleenkin hyvän mielen. Keskity tietoisesti ajattelemaan hyviä asioita ja keskittymään positiiviseen, ja asenteesi alkaa vaikuttaa muihinkin. Parasta onkin se, miten erilaisilla ajatusharjoituksilla on mahdollista vaikuttaa mielen syövereihin ja muovata vaikeita ajattelutapoja.
Mikään ei ole mahdotonta niin kauan, kuin ajattelet sen olevan mahdollista. Keskitä ajatuksesi siihen, mitä tavoittelet, tee suunnitelma ja pidä ajatukset tavoitteessa, ja nauti nykyhetkestä. Kaikki järjestyy, niin kauan kuin uskot niin ja teet pieniä asioita päivittäin.