Extreme

10 yötä jouluun


Laskin aivan itse enkä totta puhuakseni tiedä, laskinko nyt ihan oikein. Olen nimittäin lomalla ja samaa tahtia, kun lystikäs tonttuilu ja sisäistä nirvanaa lähentelevä joulurauha laskeutuvat ylleni, valuu akateeminen tietotaito korvista ulos.

Minä en ole ollut kunnolla vapaalla pitkään aikaan. Arkeni tuppaa olemaan seitsenpäiväistä, sillä työkuviot ja kouluhommat levittävät lonkeroitaan jokaiseen vuorokauteen. Elokuusta eteenpäin olen kirjoittanut nelisenkymmentä lehtijuttua ja opiskellut viitisenkymmentä opintopistettä. Totta puhuen se on tuntunut runsaudessaan yliampuvalta. Olo on nuutunut, mutta varovaisen ylpeä. Jaksoinpas sittenkin! Olisi vihdoin syytä opetella ottamaan velvollisuudet vähän kevyemmin, mutta eipä vuosienkaan harjoitus ei ole tehnyt minusta konkaria asian suhteen.

Nyt edessäni on kolme viikkoa silkkaa chillausta. Aion tuijottaa tuntikaupalla tv-ohjelmia, natustella namusia ja käydä kahviloissa kaverien kera. Kerrankin minulla on aikaa raapustella novelleja, lukea kirjoja, ulkoilla koiran kanssa keskellä päivää ja vaikka leipoa jotakin. Lähden hakemaan omaa joulurauhaani toisen maan joulutoreilta ja myöhemmin metsästän vielä uupuvat lahjat kaupungilta. Omien ennustusteni mukaan tulen nauttimaan kiireettömyydestä. Yleensä tykkään pitää monta rautaa tulessa, mutta totaalipysähtyminen on väistämättömän välttämätöntä, mikäli tahdon oikeasti saada akkuihini lisää virtaa.

Annan itselleni joululahjaksi siis aikaa. Yritän kuunnella itseäni ja tehdä sellaisia asioita, joista minulle tulee hyvä olo. Jos oikein villiksi heittäydyn, en aio joka päivä edes tiskata tai pedata sänkyä. Turhan tulevaisuudesta stressaamisen sijaan pyrin ajattelemaan mukavia ja keskittymään niihin seikkoihin, joita ensi vuodelta odotan innolla. Jospa vaikka oppisin pitämään palan joulumieltä mukanani ympärivuotisesti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *