Eat & Go

Parempia mikropoppareita – tavallisessa ruskeassa paperipussissa

Elokuvateatterit ovat oikeastaan aika jänniä paikkoja. Missä muualla kuin leffateatterin hämärissä aikuisten on sallittua ahmia yhtä soittoa toinen toistaan suurempia ämpäreitä popcorneja? Tykkään sekä hyvistä elokuvista ja poppareista. Voisiko tätä leffateatterifiilistä siirtää jotenkin omaan kotiin?

Olin haastavan tehtävä edessä. Poppareita perinteisesti kattilassa valmistettaessa maissijyvät tuntuivat imevän itseensä kaiken  rasvan jo paljon ennen kuin poppaus oli alkanutkaan. Kaupan esipakattujen mikropoppareiden feikkivoi sen sijaan jätti minusta kitalakeen oudon kalvomaisen tunteen.

Ratkaisu löytyi jälleen kerran simppelistä back to basics -ajattelusta. Oikeiden mikropopparien valmistukseen tarvitaan nimittäin toimivan mikroaaltouunin lisäksi ainoastaan hieman maissinjyviä, hyppysellinen suolaa ja ruskea paperipussi!

Maissinjyvät laitetaan sellaisenaan suljettuun paperipussiin ja pussi pariksi minuutiksi mikroon. Popparit kannattaa suolata ja maustaa vasta poppaamisen jälkeen, jotta maut pysyisivät mahdollisimman aitoina. Näin myöskään paperipussi ei vety rasvaiseksi. Ehjää pussia voi aivan hyvin käyttää uudelleen. Makunsa popparit saavat vasta poppaamisen jälkeen.

Maissinjyvät poksahtelevat mikrouunissa valtavalla voimalla ja haasteena onkin saada paperipussi pysymään kasassa poppauksen aikana. Helpoin tapa on sinetöidä pussi taittelemalla pussin suu kolmeen kertaan kiinni. Pussin pitäisi pysyä kiinni tällä taittelulla kunhan sen täyttää maltilla.  Itse onnistuin taittelemaan ja täyttämään pussin ensimmäisellä kerralla vähän huolimattomasti. Vahingosta viisastuneena (lue: pillastuneena) päätin sinetöidä seuraavan pussin kiinni muovisella nippusiteellä – sillä ainakin pussi pysyi kiinni!

Mikrossa kuumennettaessa on muutenkin hyvä varmistaa, ettei pussissa tai sulkijassa ole käytetty mitään mikroon soveltumatonta materiaalia, ellei välttämättä halua tulipaloa omaan keittiöönsä. Poppaamista ei myöskään saa tehdä ilman valvontaa ja se pitää keskeyttää heti jyvien poksahtelun vaimenettua.

Maustoin valmiit popparit sulattamalla kattilassa voita, johon lisäsin mausteita. Parasta omatekoisissa poppareissa onkin niiden maustamisen vapaus! Miltä kuulostaisi vaikkapa parmesan-juusto, kookosöljy tai rosmariini mausteina?  Popparit kannattaa kaataa pussista kulhoon ennen maustamista ja ne maistuvat parhaimmilta heti valmistamisen jälkeen nautittuna.

Mukavaa kotielokuva-iltaa!

-Mikko

Tarvitset:

1/2 dl maissinjyviä

Tee näin;

Lisää 1/2 dl maissinjyviä paperipussiin. Taittele pussin suu kolmeen kertaan kiinni. Vaihtoehtoisesti sido pussin suu nippusiteellä. Aseta paperipussi taiteltu puoli alaspäin mikroon. Nippusitteellä suljettu pussi voi olla miten päin vain. Kypsennä mikron täydellä teholla noin kaksi minuuttia. Kuulet poppauksesta, milloin on aika vääntää tehot pois mikrosta. Varo polttamasta jyviä ja paperipussia!

Avaa paperipussi varovasti ja kaada, popparit erilliseen kulhoon. Mausta ja sekoita!

Maustamiseen:

2 rkl voita
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2-1 tl suolaa

Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää mausteet. Sekoita mausteseos popcorneihin ja nauti!

 

 

 

 

5 kommenttia

  1. Miksi tähän tarvitaan paperipussi, minä ostin mikroastian jonka kannessa on reikiä ja käytän sitä, paljon kätevämpää, lisäksi koska astia on läpinäkyvä on kiva katsella kun jyvät poksahtelevat.

    1. Onpa kiva idea. Mikroastia on varmasti ihan yhtä hyvä tähän tarkoitukseen kuin paperipussi. Pitääpä kokeilla:) -Mikko

    1. Itse olen löytänyt näitä tavaratalojen hedelmäosastoilta. Myös Punnitse & Säästä -myymälöiden pussit käyvät mainiosti poppareiden valmistamiseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *