Eat & Go

Sadonkorjuukakku punajuuresta

Punajuuret ovat juuri nyt parhaimmillaan ja maultaan makeimmillaan. Makeat ja nuoret punajuuret sopivat leivontaan loistavasti, eivätkä ne jätä ikävää mullan makua kakkuun. Kakun voi halutessaan kuorruttaa joko porkkanakakusta tutulla klassikko-ohjeella – pehmeän voin ja tuorejuuston yhdistelmätahnalla – tai tällä nyt testaamallani ohjeella.

Muokkasin tuttua reseptiä täytteen osalta täytekakkumaisemmaksi korvaamalla klassikkotäytteessä voin kermalla ja sitruunamehulla. Tämän lisäksi punajuuren voimakas väri houkutti minua hakemaan puutarhasta punaista chiliä antamaan kakulle lisäpotkua. Puolikas chili toimi tässä ohjeessa itse asiassa oikein hyvin olematta liian hallitseva.

Kokonaisuutena tämä punajuurikakku on pirteän raikkaan makuinen sadonkorjuutarjottava ja kruunaa taatusti minkä tahansa juhlapöydän tarjoilun.

-Mikko

 

Kakku täytetään sekä välistä että päältä

Punajuurikakku

4 dl raastettua punajuurta
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 munaa
200 g voita
1 tl inkivääriä
1/2 punainen chili
1 tl inkivääriä
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1/2 dl maitoa (kakun kostutukseen)

Kakun väliin;
1 dl kermaa
250 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1/2 dl pölysokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

Kakun päälle;
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
koristeeksi mintunlehtiä ja syötäviä kukkia ( käytin krassia)

1. Raasta pestyt punajuuret kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot ja inkivääri kulhossa keskenään ja sulata voi.
3. Vatkaa munat, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen raastettu punajuuri, pieneksi pilkottu chili, sulatettu voi sekä jauhoseos.
4. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Kasaa kakku näin
1. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Aseta toinen osa tarjoiluvadille. Kostuta molemmat kakkulevyt maidolla. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen kerma sitruunamenu ja tomusokeri. Levitä tuorejuustoseos kakkulevyn päälle.
2. Nosta toinen levy päälle. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kakun päälle. Viimeistele kakku mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *