Eat & Go

Nopeat lihapullat täyteläisessä konjakki-kermakastikkeessa

Kotiruoka voi maistua taivaalliselta, vaikka kaikkea ei valmistaisikaan alusta asti itse. Kaupan eineksistä voi saada lisukkeita tuunamalla gourmet-tasoista ruokaa. Kastike kruunaa aterian, sanotaan. Siksi kiireisen kannattaa tässä ohjeessa keskittyä eniten ruoan kokonaismakuun vaikuttavan elementin – kastikkeen laadukkaaseen valmistamiseen.

Tämän ohjeen lihapullakastike tehdään eri makuja yhdistämällä suussa sulavan herkulliseksi kastikkeeksi. Lihapulliksi ei kannata valita ihan niitä kaikkein edullisimpia kaupan lihapullia. Lihapullapakettien tuoteselosteita vertailemalla löytyy useimmiten se mieluisin vaihtoehto.  Itse valitsin mahdollisimman paljon lihaa sisältäviä lihapullia.

Kastikkeen pehmeän makusinfonian salaisuutena on kerma, demi-glace, punaviini ja pitkä haudutusaika. Makea kirsikkahyytelö ja tiukka konjakki viimeistelevät ja pyöristävät vielä makuja makuja. Kirsikkahyytelön voi korvata maniosti myös mustaherukkahyytelöllä. Tässä on kastike, joka varmasti muistetaan. Tarjoa lisäksi perunamuhennosta, puolukoita ja salaattia.

Maistuvaa viikonloppua!

– Mikko

Lihapullat konjakki-kermakastikkeessa

neljälle

300-400 g eineslihapullia
voita paistamiseen
2 tl maissijauhoja
1 dl punaviiniä
2 dl valmista demi-glace kastikepohjaa
2,5 dl kermaa
2 tl soijakastiketta
2 tl sinappia
2 rkl konjakkia tai brändiä
2-3 rkl kirsikkahyytelöä
rouhittua mustapippuria

Ruskista lihapullat voissa. Ripottele maissijauhoja lihapullien sekaan ja sekoita pari minuuttia. Lisää joukkoon demi-glace, punaviini ja kerma sekoittaen jatkuvasti. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää vielä lopuksi kirsikkahyytelö, konjakki ja mausteet ja hauduta vielä 20 minuuttia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *