Eat & Go

Nopea soodaleipä Irlannista

Ensi tutustumiseni tähän perinteiseen rustiikkiseen Irlantilaiseen soodaleipään tapahtui juhannuksen aikaan, jolloin sekä valmisleipä että leipätaikinaan kohoamiseen tarvittava hiiva olivat päässeet yllättäen loppumaan kaapistani.

Ratkaisu ongelmaan löytyi Irlantilaisesta soodaleivästä. Soodaleipä on nopea ja helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse lainkaan kohottaa.

Leivän valmistaminen käy käden käänteessä sekoittamalla aluksi kaikki kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisätään neste nopeasti sekoittaen. Lopuksi leipä muotoillaan leivinpaperin päällä pyöreäksi leivinpaperin päällä ja paistetaan uunissa meheväksi ja maistuvaksi kesäsalaatin kaveriksi.

Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon hieman hunajaa korostamaan leivän makeutta ja maukkautta. Tämä leipä maistuu varmasti:)

Kesäterveisin,
Mikko

Irlantilainen soodaleipä

3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 dl luonnonjogurttia
1 dl maitoa
3/4 dl auringonkukansiemeniä

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kulhoon varovasti jogurtti ja maitoa ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina uunipellille levitetyn leivipaperin päälle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Paista leipää 200-asteissa uunissa noin 30-40 minuuttia. Leipä on valmis, kun se koputettaessa kumisee.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *