Asennetta & asusteita

Viestimme kehollamme monin tavoin. Jo pelkästään käsien asennolla voi ilmaista itseään monin keinoin. Onko asentosi avoin vai suljettu? Onko ilmeesi vastaanottava vai vakavuudessaan kopea?

Ylimielisyys pilaa kokonaisuuden

Kehon kieltä, viestintää ja kuuntelua voi harjoitella. Ainakin on hyvä tiedostaa millaista viestiä lähettää.
Kehon kieltä, viestintää ja kuuntelua voi harjoitella. Ainakin on hyvä tiedostaa millaista viestiä lähettää. Esiintymistilanteissa on tutkittu, että vain noin 20% puhumastamme sanomasta menee perille, loppu 80% on sitä miten me kehollamme sitä viestimme (kuva koulutustilaisuudestani).

Kehomme lähettää jatkuvasti viestejä kanssamatkustajille. Minua on aina kiehtonut se, mitä ei sanoin ilmaista. Kehonkieltä voi harjoitella, kehittää ja sitä voi oppia hallitsemaan. Kuulostaa mahtipontiselta, mutta todellisuudessa kehomme toimii hyvin nopeasti ilman, että edes tajuamme sitä.

Epävarmuuden ja jännityksen keskellä kehomme tekee meille kepposiaan ja paljastaa sisintämme toisille, vaikka emme sitä haluaisikaan.

Rakastan tanssia ja tanssimista sen kaikissa muodoissa. Olin tutustumassa erääseen uuteen tuntiin, josta kyllä kovasti pidin sisällöltään, mutta opettajan ylimielisyys vei keskittymiskykyni. Jäin analysoimaan hänen ristiriitaista kommunikointiaan meille oppilaille ja unohdin kuviot.

Kyseessä oli tekniikka tunti hyvin naiselliseen ja kauniiseen liikehdintään. Opettajan tapa oli opettaa meitä tanssiin esimerkillään. Hänen liikkeensä olivat esteettisiä, pehmeitä ja erittäin kauniita. Olin vaikuttunut (mainitsen teille myös tässä kohtaa, että hän oli mies). Tunti olisi ollut täydellinen, mutta opettajan hymyttömät kasvot, poissaoleva ilme, ylimielinen ja oppilaansa ohittava katse aiheutti niin suuren konfliktin kokonaisuuteen, että hän aiheutti hermostuneisuutta.

Kuviot sotkeentuivat paljon taitavammillakin tanssijoilla kuin minulla ja kannustukseksi saimme pään puistelua ja päivittelyä. Ja tiedätte varmaan miten kannustavaa sellainen on. Todellisuudessa opettajan oma epävarmuus, mistä se sitten johtuikaan (oliko syynä iso naisryhmä tai jokin muu syy), tuli esiin hänen ylimielisessä käytöksessään.

Tilanteissa, joissa koemme epävarmuutta, on äärimmäisen tärkeää katsoa silmiin, keskittyä läsnä olemiseen ja jos suinkin kykenee, hymyilyyn. Muuten se, mitä sanomme tai opetamme, ei välity oikealla tavalla.

Aion mennä tunnille uudelleen ja antaa opettajalle toisen mahdollisuuden, jos kyseessä olikin vain huono päivä! Hyviä fiiliksiä viikkoonne!