Asennetta & asusteita

Vöiden kiemuroita ja hansikkaiden havinaa

Palataanpa asuste maratoniin ja tämän päivän etappi on vyöt ja käsineet. Vyön paikka vaihtelee lanteilta vyötärolinjaan ja leveästä kapeaan. Näyttävistä soljista pelkistettyihin versioihin ja materiaaleissa, nahasta tekstiiliin ja ketjuihin, riippuen aina muodin tuulista. Erilaiset hyvälaatuiset vyöt kannattaa säilyttää, sillä niiden mallit tulevat ja menevät, mutta lähes aina ne palaavat muotiin.

Paitsi, että vyö on usein tarpeellinen, se on myös klassinen asuste, jolla on helppo tuoda väriä yksinkertaiseenkin asuun. Se tulee olla mukana aina niissä tapauksissa, kun vaatteeseen on suunniteltu sille vyölenkit. Vyön tulee mahtua lenkkeihin hyvin, niin ettei hameen- tai housunkaulus rullaannu.

Vyö on oleellinen osa miesten asukokonaisuutta. Miehillä on vähemmän mahdollisuuksia asusteissa kuin naisilla, mutta vyö on ehdottomasti se, millä voidaan tuoda vaihtelua asuun (unohtamatta huiveja ja taskunenäliinoja). Tyylikästä on sävyttää kengät ja vyö samaan sävyyn.

Hansikkaissa on nykyään varaa valita, niin materialleissa kuin väreissä. Kuvat T.Alanen-Brandt
Hansikkaissa on nykyään varaa valita, niin materialleissa kuin väreissä. Ole ”chick” käsineiden kera! Kuvat T.Alanen-Brandt

Käsineet ovat lämpimänä pysymisen kannalta suurimman osan vuodesta Suomessa välttämättömät. Niillä luot myös viimeistellyn ja huolitellun vaikutelman ja saat helposti olemukseesi ripauksen eleganssia. Sävytä käsineet muiden asusteiden sävyyn tai takkisi kanssa samanvärisiksi tai jos koko asusi on vaikkapa musta, voivat hansikkaat olla pukeutumisen väripilkkuna.

Suurissa juhlissa käsineet voivat tuoda pukeutumiseen mukaan todella sensuellia ilmettä. Juhlissa käsineet ovat useimmiten satiinia ja tyylikkäin väri on musta. Joskus kirkas väri tai valkoinen voivat toimia tehokeinona.

 

Lyhyitä hansikkaita (rannemittaisia) voidaan käyttää lyhyen juhla-asun kanssa.
(Jackey Kennedyn tyylin yksi kulmakivi oli hansikkaat. Hän käytti niitä ympäri vuoden ja omisti niitä useita eripituisia versioita.)
Ole tarkkana juhlapukeutumisessa, että käsineet sopivat kokonaisuuteen, eivätkä tee siitä ylipukeutunutta.

”Hyvin pukeutumisen salaisuus on sopivuus.” – Mainbocher

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *