Asennetta & asusteita

Jokaisen vartalo on kaunis omalla tavallaan. Parhaita puoliaan voi korostaa, mutta tärkeintä on olla murehtimatta turhista! Kuvat T.Alanen-Brandt

Vartalotyypit

Viime viikolla kirjoitin vartalon mittalinjoista ja siitä kimmokkeena sain pyyntöjä kerrata eri vartalotyyppien ominaisuuksia. Joten käydäänpä tänään niitä läpi.

 

A-vartalossa lantio on olkalinjaa leveämpi, siitä käytetään myös ilmaisua "päärynävartalo".
A-vartalossa lantio on olkalinjaa leveämpi, siitä käytetään myös ilmaisua ”päärynävartalo”.

A-vartalo on hyvin tyypillinen vartalon muoto suomalaisella naisella. Hänellä on kapeat hartiat ja olkapäät, usein pienehköt rinnat ja pyöreähkö peppu, muodokas lantio ja reidet. Vartalon muoto kaipaa tasapainoa ja huomio kiinnitetään ylävartaloon. Yläosaa siis suurennetaan ja alaosaan haetaan pienentävää vaikutelmaa.

 

O-vartalo on pyöreä, eikä vyötärö ole näkyvissä, siitä käytetään myös ilmaisua "omenavartalo".
O-vartalo on pyöreä, eikä vyötärö ole näkyvissä, siitä käytetään myös ilmaisua ”omenavartalo”.

O-vartalo on pehmeän muodokas, rintava ja vyötärö on olematon. Reidet ovat usein runsaat. O-vartaloon haetaan keveyttä, suositaan selkeyttä ja yksinkertaisuutta. On hyvä välttää liikaa koristeellisuutta ja kuviointeja. Vaatteet eivät saa kiristää, mutta ne eivät myöskään saa olla liian suuria ja telttamaisia.

 

X-vartalo on perinteisesti ns.ihannevartalo, jossa mittasuhteet ovat tasapainossa. Siitä käytetään myös nimitystä "tiimalasivartalo".
X-vartalo on perinteisesti ns.ihannevartalo, jossa mittasuhteet ovat tasapainossa. Siitä käytetään myös nimitystä ”tiimalasivartalo”.

X-vartalo on tasapainoinen, jossa vartalon ylä- ja alaosat ovat ihanteellisessa suhteessa toisiinsa. Vyötärö on kapea ja rinnat ja lantio lähes saman kokoiset. Tiimalasivartaloisia löytyy eri kokoisia, niin sirpakoita pikkuruisia, kuin näyttäviä ja pitkiä. Yllättävän monelta löytyy tiimalasimaista vartaloa. Moni A ja H vartaloiseksi itsensä luokitteleva onkin todellisuudessa muodokkaampi X.
Vaatetuksessa X-vartaloisten tulisi noudattaa vartalon muotoja, eikä tasapainoa tulisi rikkoa.

 

Y-vartalo on hoikka ja hieman poikamainen, hartialinja on lantiolinjaa leveämpi. Siitä käytetään myös nimitystä "uimarivartalo".
Y-vartalo on hoikka ja hieman poikamainen, hartialinja on lantiolinjaa leveämpi. Siitä käytetään myös nimitystä ”uimarivartalo”.

Y-vartalo on ns.poikatyttö vartalo, joka on hyvin muodikkaaseen pukeutumiseen sopiva vartalotyyppi. Heillä on kapea lantio, pitkät jalat ja korostunut olkalinja. Vyötärö ei ole korostunut. Y-vartaloinen voi olla iso- tai pienirintainen. Pukeutumisessa haetaan tasapainoa, vältetään huomiota yläosassa ja tuodaan sitä alaosaan.

 

H-vartalo on suora ja usein hieman kulmikas.
H-vartalo on suora ja usein hieman kulmikas, mutta tasapainoinen.

H-vartalo on melko suora ja tasapaksu. Vyötärö on olematon, lantio on suora ja takamus tasainen. H-vartalo on kuitenkin tasapainoinen. Haasteen pukeutumiseen tuo se, etteivät vaatteet näytä suorilta putkiloilta. Kokonaisuus ei saisi olla raskas. Pukeutumisessa haetaan keveyttä ja kurveja ja korostetaan usein upeita sääriä. Kaikkea kulmikkuutta on hyvä välttää.

Kaikissa vartaloissa on paljon ihanaa, ne pitää vain tuodaan oikealla pukeutumisella esiin. Ollaan ylpeitä itsestämme! Energistä viikkoa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *