Asennetta & asusteita

Perinnölliset tekijät, ravinto ja liikunta vaikuttavat vartalomme mittasuhteisiin. Vaatteiden leikkauksilla ja yksityiskohdilla voimme myös hämätä linjamme näyttämään erilaisilta tai voimme korostaa niillä parhaimpia puoliamme.

Vartalon mittasuhteet

Hyvää alkanutta kesäkuuta! Viime viikko meni minulla työmatkojen ja tyylikoulutusten merkeissä ja siitä inspiroituneena päätinkin avata teille hiukan asiaa vartalon mittasuhteista. Vartalon rakenne ja mittasuhteet ovat suurelta osin perinnöllisiä. Niitä voidaan korostaa tai häivyttää oikealla pukeutumisella.

Toiselle meistä sopii polven yli ulottuva kynähame, kun taas jollekkin ehdoton mitta on juuri polven korkeudella ja kolmatta taas saattaa pukea helma, joka on hyvinkin mini mittainen. Mistä tämä johtuu? Kokonaisuuteen vaikuttavat ikä, säärten muoto, malli ja koko, mahdolliset suonikohjut ja kolhut, mutta myös mittalinjat. Vartalomme jaetaan 8 yksilölliseen mittalinja osaan ja tähän mittalinjaan osuessaan vaate näyttää hyvältä. Pään osuus on 1/8 osaa.

kuva(79)Vartalon pituuden puolituskohta osuu yleensä haaraan, jolloin haarasta päälaelle ja jalkaterään on yhtä pitkä matka. Sopusuhtaisessa vartalossa vyötärö on yhtä etäällä kainalosta ja haarasta. Käden pituudessa kyynärpää osuu vyötärön kohdalle ja ranne on haaran korkeudella. Polvi taas on jalan pituuden puolivälissä.

Harvalla meistä kuitenkaan on ihan oppikirjan mukainen muotovaliovartalo ja siksi on ihanaa, että pukeutumisella voimme hiukan korjailla mittasuhteita. Mitä tulee mittalinjoihin, olisi hyvä, että jakun pituus olisi mittalinjassa, mekon tai paidan yksityiskohta tai koru oikella korkeudella ja saapikkaan varren päättymiskohta joko säären kapeimmassa kohdassa tai mittalinjassa. Toista pukee paremmin nilkkuri ja jonkun sääret näyttävät huikeilta yli polven saapikkaissa.

Naistenlehdissä on tasaisin väliajoin juttua eri vartalotyypeistä, joita siis yksinkertaisesti lueteltuina ovat O,Y, X, A ja H vartalotyypit (ensi viikolla puhutaan niistä).Onnistuneessa kokonaisuudessa otetaan huomioon vartalotyypeille sopivat niksit ja pidetään mielessä yksityiskohtien osuminen vartalon mittalinjaan.

Ja joskus taas ihan tarkoituksella halutaan rikkoa mittalinjoja, sillä elämän ei tule olla liian sääntö orientoitunutta tai tiukkapipoista. Leppoista viikkoa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *