Asennetta & asusteita

Väriopin hyödyntäminen silmämeikissä

Oikealla luomivärin valinnalla voit saada silmäsi säihkymään. Värin voi valita vastaväri periaatteella tai voit valita luomivärin sukulaisvärien kartasta. Tutki silmiesi väriä, ovatko ne kirkkaat, tummat, pehmeät vai vaaleat. Onko kontrasti Iiriksen ja silmän valkuaisen välillä voimakas? Kiertääkö iiristä tummempi ulkokaari? Onko iiriksessä valkoista vai meripihkaa? Katso samalla ihon väriä ja hiuksia, oletko omilta väreiltäsi kirkas ja kontrastit vahvat? Vai oletko sävyiltäsi pehmeä ja vaalea?

Perus periaate on, että päivämeikkiin pehmeälle ja heikoin kontrastein erottuvalle sopii pehmeä meikki (liian voimakas tai kova meikki syö omat värit ja näyttää helposti kalpealta.) Vahvat kontrastit omaava taas voi käyttää myös voimakasta meikkiä.

Luomivärin valinnan apuna voi käyttää seuraavia ohjeita:

Siniset silmät
Sinisten silmien vastavärejä ovat oranssit kuten aprikoosi ja persikka. Kulta, pronssi ja ruskea sopivat myös hyvin. Sukulaisvärejä siniselle taas ovat violetit, turkoosit, harmaat, hopeat ja eri sinisen sävyt.
Helpoin perusväri arkeen on ruskea.

Tässä siniharmaisiin silmiin on tehty klassinen silmämeikki sukulaisvärisellä siniharmaalla, joka taittaa hieman hopeaan. Kuvat. T.Alanen-Brandt
Tässä siniharmaisiin silmiin on tehty klassinen silmämeikki sukulaisvärisellä siniharmaalla, joka taittaa hieman hopeaan. Kuvat. T.Alanen-Brandt

Vihreät silmät
Vastavärejä ovat luumu, purppura, pinkki, roosa, tiilenpunainen ja yleensäkin punertavaa pigmenttiä sisältävät värit (ole varovainen punertavien värien käytön kanssa, jos silmäsi tai ihosi punottaa helposti).
Sukulaisväreinä toimivat keltaiset, kultaiset, erilaiset vihreät ja sini-vihreät sävyt.
Helpoin perusväri arkeen on luumu.

Tässä samalle mallille on tehty vastaväriperiaatteella hieman vahvempi, mutta edelleen klassinen silmämeikki. Ruskea väri saa silmien sinisyyden vielä hieman enemmän esiin. Molemmissa kuvissa kuitenkin mallin silmiä korostava meikki.
Tässä samalle mallille on tehty vastaväriperiaatteella hieman vahvempi, mutta edelleen klassinen silmämeikki. Ruskea väri saa silmien sinisyyden vielä hieman enemmän esiin. Molemmissa kuvissa on kuitenkin mallin silmien sävyä korostava meikki.

Ruskeat silmät
Ruskean vastavärejä ovat siniset, turkoosit, violetit, vihreät ja erilaiset vaaleat värit. Sukulaisvärejä ovat persikka, terrakotta ja kaikki ruskeaan taittavat värit.
Ruskeasilmäiselle käyvät monet sävyt, koska oma värimaailma on niin tumma.
Ruskeasilmäisiä on usein kahdentyyppisiä, toisilla iho on lämmin ja kokonaisuus pehmeä ja toisilla taas kontrasti on vahva. Tällöin iho voi olla hyvinkin vaalea ja kirkas ja silmät ja kulmat taas tummat. Meikissä on hyvä huomioida nämä seikat, korostaen pehmeyttä pehmeydellä ja taas kontrastia ja kirkkautta samalla mitalla.

Säihkettä viikkoonne!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *