Asennetta & asusteita

Vaatekaappi on hyvä käydä läpi muutaman kerran vuodessa ja päivittää värit ja asusteet vuodenaikaan sopiviksi.

Vaatekaapin perusasiat kuntoon

Olen kirjoittanut moodboardista ja sen hyödyntämisestä vaatekaapin järjestyksessä. Kaapin sisältöä pohtiessa ja omaa tyyliä päivittäessä on hyvä tasaisin väliajoin tehdä vaatekaappi-inventaario. Suosittelen sitä ainakin kaksi kertaa vuodessa. Ennen kesää, talven jo väistyttyä ja toisen kerran sitten syksyn värikylläisyyden saavuttua.

Käy läpi materiaalit, onko kulahtanutta, nyppääntynyttä tai kutistunutta? Pidä talvivaatteet erillään kesävaatteista, saat tilaa kaappiisi aina oikealle kaudelle. Mieti värejä, onko kaapissasi vaikka kesän sävyihin sopivia huiveja, jotka talven pimeydessä ovatkin tyylittömiä kaikessa räikeydessään? Tai onko homma päinvastoin, talven tummat ja mausteiset sävyt näyttävätkin synkiltä heleässä ja säihkyvässä kesäauringossa? Olemme juuri siirtymässä valoisaan aikaan ja juuri nyt on oikea hetki käydä kaapit läpi. Freesin kevät lookin saat käyttämällä ajankohtaisia asusteita ja sävyjä.

Syksyn ja talven tummat värit näyttävät näin kevään korvalla usein tunkkaisilta. Jos ne kuitenkin ovat omia lempi sävyjäsi, saat raikkautta niihin yhdistämällä ne valkoiseen. Mustan konssa kokonaisuus on liian raskas, ollakseen ajankohtainen.
Syksyn ja talven tummat värit näyttävät näin kevään korvalla usein tunkkaisilta. Jos ne kuitenkin ovat omia lempi sävyjäsi, saat raikkautta niihin yhdistämällä ne valkoiseen. Mustan konssa kokonaisuus on liian raskas, ollakseen ajankohtainen. (kuvat T.Alanen-Brandt)

Päivitä sukkalaatikko vastaamaan vuodenaikaa ja varmista että sinulla on oikean värisiä, ehjiä ja sopivalla denim määrällä varustettuja sukkahousuja. Tee sama alusvaatteille. Ja huomioi samalla lähimpänä ihoasi olevien vaatteiden kunto ja istuvuus.

Tsekkaa asusteet. Mustat käsilaukut ja kengät ovat usein kesään raskaita ja tunkkaisia. Talvikäytössäkin tarkista niiden kunto. Ovathan laadukkaita ja ehjiä? Kesällä voi enemmän hullutella ja materiaali valinnoissakin voi ottaa rennommalla otteella.

Rakenna valmiita kokonaisuuksia vaatepuille, sieltä ne on helppo aamun kiireissä poimia päälle sen suurempia pohtimatta.

Kun perus asiat ovat kunnossa, löytyy kaapista aina tyylikkäitä kokonaisuuksia. Ja sitten vain kantamaan niitä hymy huulilla!