Asennetta & asusteita

Tyyli ei kysy ikää, kysymys on asenteesta!

Ihailen karismaattisia ja viisaita, jo elämää nähneitä ja silti positiivisesti siihen suhtautuneita, upeita naisia. Yksi heistä oli oma mummoni, joka sai elellä täällä lähes 102 vuotiaaksi asti. Melkoinen saavutus!

Valovoimaisia naisia yhdistää yksi tekijä, he eivät anna periksi, eivätkä he anna ”kun kohta kuitenkin kuolen” ajattelun rajoittaa itseään. He elävät ajassa kiinni, sitä kiinnostuneena seuraten. Toinen voi matkustella ja toinen viihtyä enemmän kotona, kuten oma mummoni. Elämän kauneus, kehitys ja itsestään huolehtiminen on sallittua kaikille ja pitää elämän nälän voimissaan. Nainen on nainen loppuun asti ja siitä voi ja saa nauttia ja huolehtia.

Harmittaa, kun joskus kuulee 70-vuotiaan toteavan vaikka silmälasiostoksilla lasien olevankin sitten ne viimeiset. Eihän sitä koskaan tiedä! Miksi asennoitua omaan lähtöön, kun aikaa voi olla vielä monia vuosia.

 

Elämän ilon ja draivin säilyttämisen ydin on siinä, pysähtyykö sitä huomaamaan kauneutta ja iloa ympärillään iästä riippumatta.

Iloa ja hyvää fiilistä voi, paitsi seuraamalla aikaansa, myös saada itsestään huolehtimalla tai rakentamalla kauneutta ympärilleen vaikka sisustuksen muodossa. Mummoni osti uuden sohvakaluston 80-vuotiaana. Hän mietti sitä hetken, raskiiko vielä moiseen rahaa laittaa. Kannustin kovasti, koska tiesin sen piristävän hänen mieltään. Hankimme sievän pienen kokonaisuuden ja 100 vuotiaana hän totesi nauraen, että olipa se hyvä, kun tuli aikanaan tuo sohvakalustokin hankittua, se kun on tuottanut iloa niin monta vuotta!

Lempitarinoitani on myös erään viehättävän asiakkaani kertoma tapaus omasta äidistään. Rouva oli myös jo yli 90-vuotias ja asusteli vanhainkodissa. Lääkäri oli määrännyt päivittäiseksi lääkkeeksi sydämelle pienen konjakki snapsin. Vanhainkodissa se oli tarjottu, rouvan järkytykseksi, muovisesta lääkemitasta. Seuraavalla vierailukerralla rouva oli pyytänyt tytärtään tuomaan kristallilasin tähän tarkoitukseen ja todennut asenteella: ”Terveys ja näkökin voi mennä, mutta tyyli pysyy!”

Eiköhän yritetä pitää lippu korkealla!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *