Asennetta & asusteita

Turvallista muotia lumilta

tunturikuva
Laskin vuosia ilman kypärää ja onneksi vältyin pahemmilta haavereilta. Nykyään olo olisi rinteessä alaston ilman suojaavaa koppaa. (Aurinkolasit ovat Ray-Banin Ericat.)

Pääsin viime viikolla nauttimaan aurinkoisista keväthangista perheen kanssa. Tarkoitukseni oli postata teille talviurheilutyylistä, mutta rinteessä vietetty aika inspiroikin minua kirjoittamaan turvallisesta ja trendikkäästä muotivirtauksesta (joka uskoakseni on pysyvä villitys), nimittäin kypärän käytöstä.

Suurin osa laskijoista käyttää tänä päivänä kypärää ja se näyttää hyvältä! On suorastaan tyylitöntä viilettää lumisilla rinteillä ilman päätä suojaavaa kuorta.

Innostuin hieman perehtymään tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. Ensin ulkonäöllinen seikka: kypäriä löytyy monen mallisia ja värisiä, joten jokaiselle löytyy varmasti omaa päätä ja kasvoja pukeva malli.

Värivaihtoehtoja löytyy todella paljon. Valitse vaikkapa sävy sopimaan laskuvaatteidesi kanssa tai pidä ainakin huolta, että kypärä käy ihonväriisi. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että musta on kyllä tyylikäs ja vähäeleinen, mutta aika tylsä ja harvalle meistä väri, joka olisi edustava iholle.

Moni tuskailee kypärän alla litistyvää kampausta, mutta huomasin useamman laskijan ratkaisseen ongelman ohuella puuvillapipolla, joka vaihdettiin päähän tauolla tai lounaalla, kun kypärä riisuttiin. Hauska, nuorekas ja talviurheilu ympäristöön oikein sopiva kikka.

Ja sitten se mukavuus. Kun hankit kypärää, tunnustele, ettei se kiristä tai hölsky, että korvilla on tilaa ja että kypärä suojaa riittävästi. Myös painolla on merkitystä, joten kokeile, ettei kypärä tunnu niskallesi liian raskaalta.

Ostoksilla olisi hyvä olla mukana myös laskiessa käytettävät aurinkolasit, jotta ne sujahtavat helposti kypärän sisään. Lapseni käyttää aurinkolasien sijaan mieluummin laskettelulaseja, jotka ovat kiristysnauhalla kiinni kypärän ulkopuolella. Ne ovat mukavat ja suojaavat myös viimalta.

Kaksi erityylistä kypärää. Vasemmalla mieheni versio ja oikealla omani odottelemassa seuraavaa kautta.
Kaksi erityylistä kypärää. Vasemmalla mieheni versio ja oikealla omani odottelemassa seuraavaa kautta.

Itse aurinkolasifriikkinä haluan käyttää erillisiä aukkareita. Aisojen tulee olla silloin kapeat korvien takaa, jotta lasit tuntuvat mukavilta kypärän sisässä.

Kypärämalleista peittävämmät ja suojaavammat ovat hyvä valinta kovaan vauhtiin ja riskialttiimpaan laskemiseen. Kevyemmät ns. lyhyt- eli puolikypärät (uusi termi minulle, opin sen iloiselta urheilukaupan myyjältä) eivät ole aivan yhtä peittäviä ja sopivat enemmän harrastelijoille.

Suurin osa perusurheilukaupoista tarjoaa puolikypäriä. Eri valmistajien malleissa on eroja, joten ostoksilla kannattaa käyttää apuna ammattitaitoista myyjää ja sovitella eri vaihtoehtoja.

Kypärä on ihana ja hauska asuste ja vielä hyödyllinenkin. Pidetään tämä juttu päässä kirjaimellisesti keväthangilla ja jos laskut on tältä kaudelta laskettu, ensi vuonna taas!

Energistä päivää, perjantaina tulossa asiaa ja ajatuksia aurinkolasimuodista…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *