Asennetta & asusteita

Kuvakaappaus Ylen ohjelmasta.

Kuvakaappaus Ylen ohjelmasta.

Täsmävinkkejä silmälasikehysvalintaan

Silmälasien valinta on hauskaa ja niiden merkitys asusteena on persoonan ulkoisen olemuksen rakentamisessa suuri. Katsomme aina toisiamme silmiin. Olin maanantai aamulla keskustelemassa Ylen aamuTV:ssä Sanna Savikon kanssa aiheesta ja ajattelin tehdä teille tiivistelmän pohtimistamme asioista.

Erilaiset kehykset antavat meistä tyylillisesti erilaisia mielikuvia. Välillä sitä voi tarvita auktoriteettia, toisinaan olla boheemi ja juhlissakin on kiva olla kokonaisuuteen sopivilla silmälaseilla.

Tässä täsmävinkkejäni kehysvalintaan:

1. Koko on tärkein kriteeri, jotta silmälasikehysten mittasuhteet pysyvät kasvoilla oikeina ja painopiste on kohdallaan. Kehysten tulee seurata kasvojen linjaa, ei mennä sen yli tai jäädä poskipäiden sisäpuolelle. Joskus muoti ja trendit tuovat mukanaan ns.rumankaunista, jolloin tätä periaatetta voidaan rikkoa. Juuri tällä hetkellä se tulee esiin trendikkäiden ”oversized” kehysten kohdalla tai vastakohtaisesti pienten pyöreiden kehysten kohdalla.

2. Varsinaisesti väärää valintaa ei ole, erilaisilla ratkaisuilla vain korostetaan piirteitä tai tasapainoitetaan niitä. Kulmikas kehys vahvistaa kulmikkaita kasvoja ja joskus tämä vaikutus on toivottu. Se lisää auktoriteettia. Vastakkaisella muodolla taas pehmennetään piirteitä.

3. Kehysten nousevalla linjalla saa edullisimman mahdollisen kasvojen kohotuksen. Painopiste ylös, niin hymykin on säteilevämpi.

4. Silmälasit on loistava tapa peittää tummia silmänalusia tai silmäpusseja ja niillä voidaan tuoda kulmalinjaa kauniisti esiin. Ovat usein helppo vaihtoehto silmämeikille. Hyvät lasit ja kaunis huulipuna on oikein sopiva arkipäivien ehostus!

5. Miehillä asustevaihtoehtoja on vähemmän, joten silmälasit ovat ehdottomasti yksi tärkeimmistä! Ne voivat olla sporttiset, rennot, asialliset tai vekkulit, tilanteen mukaan.

6. Uskalla leikitellä ja poistua mukavuusalueeltasi, niin saat vaihtelua. Totut käyttämiisi kehyksiin ja lähipiirisikin tottuu siihen miltä näytät. Uusi ilme ja uudet trendikkäät kehysmuodot voivat tuntua aluksi vierailta. Kehykset on helpoin asuste päivittää ulkonäkö ajan tasalle näkemisen kirkastumista unohtamatta.

7. Yhdet kehykset sopivat harvoin tyylillisesti kaikkiin tilanteisiin. Mieti olisiko sinulla mahdollista olla käytössäsi muutamat erilaiset kehykset ja jätä vaikka jotakin muuta hankkimatta. Tyylillisesti silmälaseilla on iso vaikutus siihen, millaisen ensivaikutelman teet.

Jos haluat kurkata maanantain tietoiskun, se löytyy Yle Areenasta.

Iloa viikkoonne!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *