Asennetta & asusteita

Syksyn silmälasitrendejä

Viime viikolla kirjoittelin täsmävinkkejä silmälasikehysvalintoihin ja ajattelin vielä jatkaa hieman aiheen parissa. Kurkistetaan hetkeksi syksyn kehystrendeihin. Silmälasimuoti ei muutu yhtä nopeasti kuin vaatepuoli, kuvio on maltillisempi. Nyt vallalla on ollut melko pyöreä kehysmuoto, mutta toisaalta rinnalla on koko ajan kulkenut myös kantikkaita ja kissamaisia malleja. Meillä on hyvin erilaisia kasvojen muotoja ja kokoja, olemme väreiltämme erilaisia ja lasien käyttötarkoitukset vaihtelevat, siksi myös muodissa on tarjolla erilaisia linjauksia.

Syksyn tullen muotibisnekseen hiipivät massiivisemmat materiaalit ja mausteisemmat värit. Silmälaseistakin löytyy erilaisia sini-vihreitä sävyjä petrolista indigon siniseen, syviä punaisia värejä, mansikasta burgundin hehkuun ja tietysti taas klassiset ruskean, harmaan ja mustan sävyt ovat ajankohtaisempia kuin kesällä. Rinnalla on myös vähäeleisen elegantteja kristallin sävyjä ja puuterisia nude-värejä. Kirjavat materiaalit ovat nousseet myös esille ja ne ovatkin arjessa monikäyttöisiä, koska sulautuvat väriensä puolesta hyvin ympäröivään asukokonaisuuteen. Se sävy, jota vaatetuksesta muutenkin löytyy, nousee kehyksestäkin usein esiin ja luo viimeistellyn vaikutelman. Kulta on sävynä trendikäs ja metalliset värit yleensäkin. Geometrinen kulmikkuus on trendinä uusi ja antaa ilmeeseen särmää.

Alla olevaan kuvaan olen kerännyt erilaisia muotoja ja värejä, jotka ovat juuri nyt ajankohtaisia.

 

Ja samoja kehyksiä vielä kasvoillani. Ilme ja tyyli muuttuvat suuresti riippuen kehyksestä. Vasemman reunan kehykset ovat valoisia ja kevyitä ja sopivat erinomaisesti vaikkapa juhlaan. Oikealla ylhäällä oleva kehys on ilmeeltään vekkulimpi ja boheemimpi ja sen klassinen muotokieli viestii myös hieman mennyttä aikaa. Alhaalla oleva kulmikas kehys taas luo auktoriteettisemman ilmeen, ollen kuitenkin naisellinen, johtuen kissamaisesti nousevasta kulmasta ja materiaalin timantti hionnasta. Keskimmäisen kuvan petrolin vihreä sävy korostaa sini-vihreiden silmien väriä ja se ylälinja on elegantisti kulmakarvojen linjaa myötäilevä.

Ensi viikolla vielä miesten silmälasimuotia. Energistä viikkoa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *