Asennetta & asusteita

Huulipunissa on varaa valita. Sävytä puna vaatetukseen tai ota vastakohta värit käyttöön. Oranssi paita ja pinkkiin taittava puna on kiinnostava yhdistelmä. Kirkkaan punainen on klassikko ja kevyempää ilmettä saat huulikiilloilla.

Suukkosuu

Tervehdys, tänä syksynä saan näköjään koko ajan pahoitella teille postausten hitautta. Toivottavasti tuleva vuosi tarjoaa vuorokauteen lisää tunteja.
Näin viikonlopun kynnyksellä ja juhlakauden jatkuessa ajattelin kirjoittaa vinkkejä kestävän huulimeikin tekemiseen. Huulipuna pelastaa kalpeatkin aamut. Se saa aikaan, hyvin tehtynä, huolitellun vaikutelman. Kevytkin ehostus, vaikka huulikiillolla, antaa terveen hehkun kasvoille näin pimeään ja kalvakkaan talvi aikaan.
Huulten ehostuksessa pyritään täyteläiseen ja symmetriseen lopputulokseen. Ylä- ja alahuulen tulisi olla saman kokoiset.

Tämä upea hymy syntyi Marilyn teemaisiin juhliin. Wow! Kiitos mallille! (kuvat T.Alanen-Brandt)
Tämä upea hymy syntyi Marilyn- teemaisiin juhliin. Wow! Kiitos mallille! (kuvat T.Alanen-Brandt)

1. Pohjatyö: Tämä varmistaa kauniin, siistin ja pysyvän lopputuloksen. Hanki ihon värinen kynä tai valokynä, jolla rajaat ensin huulten reunat aivan huulen ja ihon rajalta. (Tämä estää punan leviämistä huulten ulkopuolelle. Vaiheen tekemisen tärkeys kasvaa iän karttuessa. Kynällä saa myös ruokailun jälkeen korjattua mahdollisesti yli mennyttä ja tuhruuntunutta punaa.) Auttaa myös huulten muodon symmetrian rakentamisessa.

2. Rajaa huulet huulipunan värisellä rajauskynällä ja väritä ne samalla kynällä kauttaaltaan. (Auttaa huulimeikin kestävyydessä.)

3. Käytä punan levitykseen sivellintä. Saat värin levitettyä tarkemmin ja samalla säännösteltyä värin määrää paremmin.

4. Laita punaa useampi ohut kerros ja jos mahdollista odota hetki kerrosten levittämisten välissä. Paina huulet paperiin jokaisen värikerroksen jälkeen, näin saat riittävän ohuita kerroksia. (Yksi paksu kerros leviää eikä pysy läheskään niin pitkään kuin useampi huolella tehty ohuempi kerros.)

Ihanan herkulliset huulet saat levittämällä vielä lopuksi huulikiillon punan päälle, mutta valitettavasti silloin puna ei ole aivan yhtä kestävä.
(Huulilakka auttaa myös punan pysymisessä ja ainakin Mehron tuotemerkki valmistaa huulilakkoja. Huulilakan kanssa ei sitten voi käyttää huulikiiltoa.)

Säkenöiviä hymyjä viikonloppuunne!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *