Asennetta & asusteita

Itsensä kehittäminen on erinomainen asia, mutta paineita siitä ei pidä ottaa.

Suorittamista vai elämisen iloa – itsensä kehittämisestä voi tehdä ähkyn.

 

Tervetuloa takaisin Asennetta & Asusteita blogin lukijaksi. Puhkun intoa ja ideoita ja elämässäni on taas hieman enemmän aikaa myös kirjoittamiselle. Persoonalleni ominaista on ”on-off” asenne ja se on välillä kuluttavaa. Kaikkea pitää tehdä täysillä tai ei ollenkaan. Olen vuosien varrella oppinut kestämään, että jotkin asiat vain vaativat aikaa toteutuakseen ja että uusien taitojen opetteleminen vie aikaa ja että on olemassa mustan ja valkoisen välillä myös erilaisia värikkäitä sävyjä.

Opi olemaan läsnä, rohkaise ja kannusta, käsittele, vastaanota ja päästä irti erilaisista tunteista, opi menestymisen taito, kehity esiintyjänä.. tästä pinostakin saa helposti hikikarpaloita otsalle, jos koettaa haukata kerralla liian ison palan.
Opi olemaan läsnä, rohkaise ja kannusta, käsittele, vastaanota ja päästä irti erilaisista tunteista, opi menestymisen taito, kehity esiintyjänä.. tästä pinostakin saa helposti hikikarpaloita otsalle, jos koettaa haukata kerralla liian ison palan.

Itsensä kehittäminen on osa-alue, jossa minulla on aina projekti päällä. Se voi liittyä ammatilliseen kouluttautumiseen, liikunnallisuuteen, henkiseen kasvuun tai lasten kasvatus periaatteisiin. Projektin ollessa akuuteimmillaan kahmin aiheesta kirjallisuutta, käyn kuuntelemassa jo aiheesta viisaampien ajatuksia ja väsytän lähimmäiseni keskustelemalla aiheesta joka käänteessä. Itsensä kehittäminen on välillä stressaavaa ja niinhän sen ei tulisi olla.

Joka puolelta tulee informaatiota hyvinvoinnista, aidosta läsnäolosta ja positiivisesta ajattelusta. Homma menee helposti suorittamiseksi, jolloin se kääntyy itseään vastaan ja alkaa keräämään paineita ja stressiä.

Rento ote ja hyggeily on välillä tarpeen. Itselleni ihan vain oleminen on haastavaa, mutta tarpeellista
Rento ote ja hyggeily on välillä tarpeen. Itselleni ihan vain oleminen on välillä haastavaa, mutta tarpeellista.

On syötävä terveellisesti ja puhdasta ruokaa, on liikuttava monipuolisesti ja mielellään raittiissa ilmassa, on ajateltava ekologisesti ja tuettava kestävää kehitystä, on oltava läsnä toisillemme ja siinä hetkessä, on osattava kasvattaa oikein ja rakentavasti, on kehitettävä itseään ammatillisesti ja pidettävä itsensä ajan tasalla, on näytettävä hyvältä ja nuorekkaalta. Listaa voisi jatkaa vielä pitkään ja saada todellisia suorituspaineita.

Puhalletaanpa peli hetkeksi poikki! Mitä jos riittävästi olisi tarpeeksi?

Jos hyvinvoinnista ja kasvamisestaan ihmisenä, ei tarvitsisikaan saada ähkyä. On erinomaisen tärkeää kehittää itseään, mutta armollisella otteella. Ja myös itselleen on tärkeää olla suvaitsevainen ja antaa aikaa oppia, kehittyä ja hyväksyä.

Kohtaan viikoittain tyylikonsultin roolissani halua kehittyä, mutta myös armotonta kritiikkiä itseään kohtaan. Ymmärrän tätä hyvin, koska koen sitä itsekin, vaikkakin eri osa-alueella. Näin hyvinvointi sivuston puitteissa, haastan itseni ja teidät lukijani, itsensä kehittämiseen, mutta rennolla otteella ja vapaaehtoisella asenteella, kaikkea ei tarvitse koettaa tehdä heti maximaalisella energialla ja osaamisella!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *