Asennetta & asusteita

Suomi 100 juhlat ja silmälasit

Nyt pitää herätellä äkkiä Suomen juhlivaa kansaa. Eri puolella valtakuntaa järjestetään juhlia maamme kunniaksi ja kansa pukeutuu parhaimpiinsa. Huolehditaan juhlakampauksista, ehostuksista ja koruista. Mietitään asuun sopivia kenkiä ja laukkuja. Mutta miksi kasvoille puetaan, HYVÄNEN AIKA, arki silmälasit?!

Olen puhunut tästä vuosia, paasannutkin. Ihminen katsoo aina toista ihmistä silmiin ja esteettinen kokonaisuus lähtee kasvoista. Mikä asuste on tärkeämpi, kuin silmälasit?

Kuvien metallinkiiltoiset kehykset toimivat juhlan kokonaisuuksissa. Pyöreä malli on hiukan haastavampi, koska ilmeestä tulee helposti liian boheemi. Tyylikäs ja varma muoto on kauniisti kulmakarvoja myötäilevä, hieman kissamainen malli.

 

Valitse juhliin jotkin seuraavista:

  1. Kristalliset ja läpikuultavat muovikehykset, joiden taakse voit tehdä kauniin, tummemmankin silmämeikin.
  2. Ohuet kultaisen tai hopean väriset metallikehykset, joissa voi olla korumaisia yksityiskohtia, mutta huolehdi, että ne sopivat muihin koruihisi ja asukokonaisuuteen.
  3. Ohuet, puvun väriset metalli tai muovikehykset. (Raskas sanka ei sovi naisen juhlapukeutumiseen.)
  4. Kehyksettömät silmälasit (90-luvun matala malli ei käy enää, kehyksettömienkin muoto pitää olla päivitetty nykyaikaan).
  5. Miehillä voi olla raskaampi tai tummempi kehys, mutta myös läpikuultavat värit toimivat. Miehen juhlakehyksessä on oltava ryhtiä (poikkeuksena tähän ovat kullan väriset metalli kehykset tai kehyksettömät, mutta niissä on iso riski pappamaisuudelle.) Miehen juhla kokonaisuuteen ei sovi suorakulmainen ns.arkinen, harmaa metallikehys.

Vielä ehtii miettiä tätäkin asiaa ennen juhlaa, nyt kipin kapin omalle optikolle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *