Asennetta & asusteita

Silmälasitrendejä Milanosta

Milanon muotiviikkojen aikaan järjestetään aina myös suuret optisen alan messut, joissa riittää katseltavaa monen messuhallin verran. Siinä riittää ihmeteltävää, kun kyseessä on vielä verrattain pieni esine. Silmälasit ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana näkemisen apuvälineestä yhdeksi muodin tärkeimmäksi asusteeksi ja se näkyy myös messujen ulkoasussa ja standien moninaisuudessa. Kolmen päivän pään pyöritys kuin tennispelissä, tuntui kotimatkalla niskalihaksissa ja huomaamattomasti kerääntyneet kilometrit jomottivat pohkeissa. Mukaan tuli kuitenkin paljon ideoita, inspiraatioita ja konkreettista tietoa siitä, mitä silmälasimuodissa tapahtuu.

Muodin silmälasipuolella on monia suuntauksia, joista valita! Pyöreä linja säilyttää edelleen asemansa ja sitä löytyy klassisesta ruskeasta räväkämpiin energia väreihin. Trendikkäimmillään ne ovat pastellisen läpikuultavia.

Metallikehykset lisääntyvät ja eniten näkyi kullanvärisiä kehyksiä yhdistettynä erilaisiin linssiväreihin. Edelläkävijä valitsee nyt kullanväriset, kahdeksankulmaiset metallikehykset persikan, keltaisen,  mintun tai rosan värisillä linsseillä. Sellainen on todellinen kevätkehys pastellisin unelmin!

 

 

Rosakultaa ei enää juurikaan näkynyt, mutta ohuita mattapintaisia metallikehyksiä, joissa juju oli nenäsillan kiemuroissa tai kuvioinneissa, sen sijaan tuli useammalta merkiltä vastaan. Kehysväreistä kestosuosikki punainen oli taittumassa selvästi fuksiaan ja sitä näkyi myös muuten vaatepuolella runsain mitoin. Vihreä paistatteli selvästi omassa roolissaan niin läpikuultavana kuin maalimaisen mattapintaisena.

 

 

Erilaisia kristallin ja mustan yhdistelmiä löytyi paljon ja kehysten pinnoilla oli käytetty ns. timantti leikkaus tekniikkaa, joissa erityisesti läpikuultava kristallisuus tuli upeasti heijastuen esiin.

Kissamaisuus näkyi pyöreän ja 70-luvun kantikkuuden rinnalla edelleen ja erityisesti monen aurinkolasivalmistajan mallistoissa näkyi cateye-mallia.

Mallistoihin oli hiipinyt myös aivan matalaa, 90-luvun alkua henkiviä asenne aurinkolaseja, joita näkyi myös trendikkäiden muoti-ihmisten päällä katukuvassa. (Henkilökohtaisesti tämä malli ei puhuttele minua  ja suojaavuuden kannalta malli on täysin hyödytön, mutta trendithän eivät aina funktionaalisia tarkoitusperiä vastaakkaan.)

 

 

Valkoinen, erilaiset nudet ja keveys olivat esillä ja paljon näkyi yhdistelmiä, jossa kehys itsessään oli metallinen, mutta linssiaukkoa ympäröi muovinen rengas, joka saattoi olla opaalimaista mattamuovia, piparkakkureunainen ja leikkisästi koristeeltu strassein tai helmin.

 

 

Kokonaisuudesta voisin sanoa, että silmälasimuoti ei ainakaan ole tylsää, vaan vaihtoehtoja löytyy ja pilkettä saa silmäkulmassa olla juuri sen verran kuin tuntuu. Persoonallinen ratkaisu itseasiassa kestää hyvin aikaa, eikä ole niin trendeistä riippuvainen.

 

Energistä ja valoisaa viikkoa!