Asennetta & asusteita

Huomatkaa kadun siisteys, vaikka taustan brändi olisi täysin tuntematon, luo ympäristön siisteys ylellisen mielikuvan. Tämä toimii niin sisustamisessa, rakentamisessa kuin pukeutumisessa. Kuvat T.Alanen-Brandt

Siisteys tuo tyyliä

Terveisiä Sveitsistä! Ajattelin kirjoittaa Keski-Euroopan trendeistä, mutta Sveitsistä ei tullut trendi viboja. Maa ja sen asukkaat olivat huoliteltuja, siistejä ja puhtaita.

Vietimme suurimman osan aikaa Baselissa, joka toi mieleeni Milanon pikku koossa. Kaupungista löytyi monia luxus merkkien butiikkeja Luis Vuittonista Max Maraan, vaikka asukkaita koko kaupungissa on vain 165 000. Tämä kertonee hyvästä elintasosta. Rakennukset olivat modernin uudisrakentamisen ja vanhan romantiikan sekoituksia, kuten Milanossakin. Kaupunki oli täynnä hyvin hoidettuja ja kauniita parvekkeita, istutuksia ja kujia.

Kauniit istutukset, puhtaat kujat ja hyvin hoidetut talot, niiden keskellä oli helppo ihastella näkymiä.
Kauniit istutukset, puhtaat kujat ja hyvin hoidetut talot, niiden keskellä oli helppo ihastella näkymiä.

Ero Milanoon oli siisteys ja järjestelmällisyys. Missään ei ollut roskaa tai laitapuolen kulkijoita. Julkinen liikenne oli loistava ja täysin ajallaan. Käsilaukusta ei tarvinnut pitää kiinni tai miettiä voisiko joku kenties napata sen mukaansa. Kaikki toimi loistavasti. Keskustelut toivat kuitenkin ilmi, että yhteiskunta on hyvin prosessiorientoitunut. Kaikki sujuu ja on hyvin niin kauan kuin mennään sääntöjen ja odotusten mukaan, mutta kun jokin asia meneekin hieman odotetusta poiketen, on se lähes katastrofin paikka. Tämä toi mieleeni hieman lasten kasvatuksen: rutiinit ja ennakoitavuus ovat turvallisia, yllätykset luovat sekasortoa.

Itse ihmiset olivat asiallisen kohteliaita ja siistejä, mutta tyylitaituruutta tuli vastaan vain muutamia. Silmälaseja kaupungissa näki vähän. Nekin mitkä näkyivät, olivat tavallisia ja tylsähköjä. Olisikin mielenkiintoista tietää mikä on maan piilolinssikäytön aste? Aika suuri sanoisin.

Päällimmäisenä fiiliksenä jäi kaikesta kuitenkin mieleen ihmisten tyylikkyys. Vaikka trendi setterit puuttuivat ja kiinnostavia kokeiluja oli vähän, kokonaisuus oli erittäin sofistikoitunut, hillitty ja hyvin toimeentuleva. Tästä yhteenvetona voisi todeta, että jo siisteys, puhtaus ja klassisuus luovat uskottavan ja tyylikkään kuvan.

Esteetikolle iloa toivat rakennusten värit, taloista löytyi kirkkaan keltaista, vaalean punaista, sinistä, vihreää ja kaikkia sateenkaaren värejä! Kauniit kahvilat, ravintolat ja myyntikojut hivelivät silmää. Rhein joki oli täältä päästä vielä puhdas ja sinne pääsi pulahtamaan. Puheensorina oli hyvin kansainvälinen, kaduilla kuuli espanjaa, saksaa, ranskaa, englantia ja tietysti suomea.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *