Asennetta & asusteita

Sano se ääneen

Tänä aamuna tuntui etteivät energiat riittäisi, että pimeys veisi voiton ja askel olisi raskas. Hiukset eivät asettuneet, housut kiristivät ja ihokin tuntui olevan harmaa. Päänikin taisin lyödä kaapin kulmaan ja äkäilin siitä kireänä syyttömälle perheelleni. Tuntui, että haluaisin kömpiä takaisin peiton alle ja olla maailman epäsosiaalisin ihminen.  Alakulo, se otti minusta melkein vallan. Onneksi puhelimeni soi ja toisessa päässä oli ihana kollega, jota en ollut nähnyt pitkään aikaan. Hän oli huomannut edellisen päivän iloisen facebook postaukseni, melkein kommentoinut sitä, mutta päättikin sitten tarttua työmatkallaan puhelimeen ja soittaa minulle, kertoakseen, kuinka paljon iloa ja hyvää energiaa tuon mukanani, jakaen sitä ympärilleni ja miten hänestä olisi taas kiva nähdä minua. Miten ihanasti tehty!

Tunsin miten kultaiset sanat saivat olotilani kohentumaan, rinnassani kuplimaan ja ryhtini suoristumaan. En halunnutkaan enää erakoitua. Tästä tulisi sittenkin hyvä päivä! Miten oikean ajankohdan ystäväni olikaan osunut valitsemaan, päättäessään soittaa minulle. Ja miten pienellä me voimmekaan vaikuttaa toistemme elämään ja olotilaan.

Jaetaan pieniä onnen hetkiä ympärillemme, niillä on usein isompi merkitys kuin uskommekaan.

Askeleeni keventyi, lähes hypähtelin autolleni ja lähdin huomattavasti energisempänä kohti päivän tapahtumia ja asiakkaitani. Autossa istuessani mietin vielä kollegani sanoja ja sitä miten pienellä hän sai minut piristymään ja iloitsemaan elämästäni. Ja mikä parasta, puhelumme käynnisti ketjureaktion, jossa jaksoin omalta osaltani välittää iloa ja positiivisuutta eteenpäin. Tässä vuodenajassa tarvitsemme sitä enemmän kuin koskaan!

Meillä on niin paljon vaikutusta toistemme elämään. Sanotaan ääneen hyvät asiat, muistetaan kertoa ja antaa positiivista palautetta, kannustaa kanssaihmisiä ja antaa valoa toisillemme. Sillä on aina merkitystä, ihan joka päivä, mutta toisinaan se voi pelastaa useammankin ihmisen päivän.

Valoisaa viikkoa pimeydestä huolimatta, muistakaa sanoa hyvät asiat ääneen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *