Asennetta & asusteita

Onko sinun lasisi puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi?

Positiivisuus näkyy kauas

Viime viikolla puhuttiin armollisesta suhtautumisesta itsensä kehittämiseen. Ei ähkyä vaan iloa. Jatketaan tänään vielä vähän syvällisemmällä otteella ja puhutaan positiivisen ajattelun merkityksestä. Autan työkseni ihmisiä löytämään ja rakentamaan omaa tyyliä. Tyyli ei ole vain ulkoista pukeutumista ja asusteita. Oikea tyyli lähtee siitä, että olemus on mieleenpainuva. Positiivisuus näkyy kauas. Se että nähdään asioissa hyvää, heijastuu ryhtiin ja kasvojen ilmeeseen. Vaikka ei hymyilisikään, niin positiivisen ihmisen kasvoilla on rennompi ja vapautuneempi ilme. Lihakset eivät kiristä.

On synnynnäisesti positiivisia ihmisiä ja on ihmisiä, jotka voivat asiaa opetella. Se on todellakin opeteltavissa. Ärsytys kynnykseni ylittyy tapauksissa, joissa todetaan, että joku vain on tietynlainen tai vedotaan tiettyyn tempperamenttiin. Kukaan ei voi täysin piiloutua sen taakse, että nyt vain on tietynlainen. Aina voi oppia uutta tai kehittää itseään.

 

Näetkö kiinnostavan polun, joka voi viedä sinut seikkailuun vai näyttääkö sinusta polku synkältä ja vieraalta?
Näetkö kiinnostavan polun, joka voi viedä sinut seikkailuun vai näyttääkö sinusta polku synkältä ja vieraalta?

Pessimistikin voi opetella optimisemmaksi, jos haluaa. Negatiivisuus vaikuttaa myös pulssiin ja verenpaineeseen ja lisää stressiä, mikä taas voi aiheuttaa unen häiriintymistä. Väsyneenä taas kaikki tuntuu olevan hankalampaa ja huonommin ja niin kierre on valmis.

Keskity hyviin juttuihin. Kun lyöt pään kaapin kulmaan, ajattele, että olipa hyvä kun selvisit kuhmulla etkä aivotärähdyksellä. Kun kahvinpurut putoavat aamulla suodatinpussista lattialle, olipa hyvä, että ne saa helposti harjattua lattialta ja kyseessä ei ollut mustikkakeitto. Kun joudut juoksemaan viime tingassa bussiin, saat hyvää liikuntaa vaikka vähän hiki tulikin. Kun lapsi kiristää hermojasi kiukuttelulla, on hän terve ja hyvässä kodissa, kun voi purkaa itseään rakkailleen. Kun sinulla on huono hiuspäivä, lisää huulipunaa ja iloitse kauniista hymystä. Kun murehdit käsivarsien ”alleja”, huomaakin kauniit olkapääsi. Kun keskivartalo pyöreys aiheuttaa itsetunnon notkahdusta, keskity kauniisiin rotusääriin.

 

Etsitkö aarretta vai eläydytkö hetkeen?
Etsitkö kaukaista aarretta vai eläydytkö upeaan hetkeen?

Olen saanut aina silloin tällöin kritiikkiä ainaisesta positiivisuuden jauhamisesta, mutta useammin niiltä, jotka kieltäytyvät itse kokeilemasta, millaista olisi olla viikko valittamatta tai hakea tilanteista positiivisia puolia. Ne jotka ovat kokeilleet, ovat huomanneet miten oma olo parantuu pikku hiljaa ja olemus muuttuu säteilevämmäksi ja hymy on herkemmässä. Kun on kokeillut viikon, voi jatkaa toisen ja kohta toiminnasta tulee hyvä tapa ja osa itseä. Ja jos mennään ulkoisiin asioihin ja tyyliin, ihan varmasti saat myös kohteliaisuuksia iloisesta olemuksesta ja säteilystä. Kannattaa kokeilla!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *