Asennetta & asusteita

Rintaliivit voivat olla mukavuuden lisäksi myös kauniit.

Piilossa, mutta niin mukavat ja kauniit!

Et juuri tunne niitä. Vaatteesi istuvat paremmin. Ryhtisi on suorempi. Olosi on naisellisempi. Siltä tuntuu, kun ylläsi on kauniit ja hyvin sopivat alusvaatteet. Tyylin rakentamisessa on kolme asiaa, joiden hankintaan kannattaa aina ottaa avuksi ammattilainen: farkkujen, silmä- ja aurinkolasien ja alusvaatteiden osto.

Puhun usein siitä, miten oikeiden silmälasikehys hankinnoiden yhteydessä tulisi ottaa huomioon, kuinka erinäköisiä ja -kokoisia olemme ja kuinka kehysten tulisi istua hyvin, jotta ne olisivat mukavat. Rintaliivien hankinnassa tilanne on aivan sama. Vaihtoehtoina on balconettea, push-uppia, minimaiseria, hengittävää 3d materiaalia, sporttia, tukevaa mallia, hepeneitä, T-paita liiviä ja erilaisia kiinnitys vaihtoehtoja, siten että jokaiselle löytyy varmasti mukavat ja tilanteeseen sopivat liivit.

Suomalainen nainen on käytännöllinen. Meillä yleisimmät alusvaatevärit ovat valkoinen, musta ja nude. Nuoremmat naiset käyttävät myös värejä. Sen ei tarvitsisi kuitenkaan olla iästä kiinni, kaunis alusasu piristää omaa mieltä ja saa olon upean naiselliseksi. Värien käytön voi aloittaa hillitysti vaikkapa pastellisin sävyin.

Yleisin rintaliivi moka on hankkia ympärykseltään liian isot liivit yhdistettynä liian pieneen kuppiin. Silloin liivi nousee selästä ja kuppi tekee painauman rinnan päälle. Selvitä koko ammattilaisen kanssa. Todennäköisesti kuppikokosi on isompi ja ympärysmittasi pienempi. Tämän jälkeen, kun puet liivit päälle, nojaudu eteenpäin ja hölskyttele rinnat kuppeihin. Vedä vielä rinnat kainaloista ylöspäin ja aseta ne liiveihin. Jos kuppeihin jää väljää tai jos rinnat pursuavat ulos, vaihda kuppikokoa tai mallia.

Tarkasta olkainten istuvuus laittamalla etusormi olkaimen alle, ovatko ne napakat, mutta kiristämättömät? Jos ne valuvat, vaihda mallia. Hyvät liivit eivät uppoa olkavarteen, eivätkä nouse selästä ylöspäin, vaan pysyvät vaakasuorassa. Kaarituki ulottuu kainaloon asti.

Kaarituki ei muuten ole vain rautalangan pala, vaan se on muotoiltu ja kaarrettu tarkan tutkimustyön tuloksena. Rintaliiveissäkin on siis teknologiaa! Erityisen teknologiset ovat laadukkaat urheiluliivit. Rinta tekee urheillessa luonnostaan numero 8 liikettä ja hyvin istuvat liivit perustuvatkin tämän liikkeen tasapainottamiseen.

Hyvän alusasun pitsit ovat pehmeitä ja tuntuvat iholla miellyttäviltä.

Alusvaatteista puhuttaessa pitää mainita myös timmaavat alusasut, jotka silottavat kehon muhkuroita ja antavat vaatteille kauniin laskeutumispinnan. Alusmekko ei saa olla liian tiukka, siinä pitää olla hyvä olo. Napakka materiaali helpottaa hyvän ryhdin ylläpitoa ja itsetuntokin on astetta ylväämpi. Timmaava alusasu puetaan ja riisutaan alakautta.

Myös uima-asuissa on nykyään mahdollista valita laadukkaita ratkaisuja, joissa on otettu huomioon materiaalivalinnoilla oikeisiin kohtiin napakampaa, joustamatonta materiaalia ja toisiin kohtiin pehmeämpiä kangasratkaisuja.

Kauniit yksityiskohdat, värit ja materiaalit piristävät omaa aamua ja olotilaa ja ovat todennäköisesti esteettisiä kumppaninkin mielestä.

Naisellista viikkoa!

(Kuvien alusvaatteet Wau-lingerie. Asiantuntijat Outi Kurvinen ja T.Alanen-Brandt.)