Asennetta & asusteita

Muodin tuulia Milanosta

Milano on yksi lempikaupungeistani. Ei yksin muodin ja trendien takia, vaan kaupunkiin kätkeytyvine kauniiden rakennusten, herkullisten ruokien ja viinien takia. Mukavaa on myös se, että lähes kaikki on kävelymatkan etäisyydellä keskustan maamerkistä, goottilaisesta tuomiokirkosta Duomosta.

Koko komeudessa on muuten 184 miljoonaa kiloa marmoria, 2300 taidokasta veistosta ja toista sataa taivaisiin kurkottavaa tornia. Se on ollut milanolaiselämän keskipiste 1300-luvulta lähtien. Vaikuttavaa!

Milanoa ajatellaan usein kiireisenä muoti- ja bisneskaupunkina, ja sitä se kyllä on. Sieltä löytyy silti myös massiivisen Duomon lisäksi pienempiä, itseäni kovasti puhuttelevia, viehättäviä ja sympaattisia vanhoja rakennuksia ja kujia. Joka puolelta tarjottava ystävällinen palvelu on myös kaupungin ihana puoli.

Hurmaava sisäänkäynti yhteen Milanon vanhimmista rakennuksista, sopivasti kallellaan kuten rakennus itsekin.
Hurmaava sisäänkäynti yhteen Milanon vanhimmista rakennuksista, sopivasti kallellaan kuten rakennus itsekin.

Milanon katukuva on kuin elävä muotilehti, erityisesti jos kaupunkiin pääsee muotiviikkojen aikaan. Kaupunki kuhisee silloin tyylikkäiden milanolaisten lisäksi, trendikkäistä bloggareista ja upeista huippumalleista alan kokeneimpiin ja karismaattisimpiin konkareihin.

Katukuvassa näkee tyylejä laidasta laitaan ja nimenomaan tyylikkäästi toteutettuna. Silmiäni hivelivät hoidetut nahkakengät ja huoliteltu kokonaisuus päälaelta sateenvarjon kärkeen.

Ja nyt tuleekin tämän päivän tyyliharjoitus: Käydään läpi kenkävarasto ja hoidetaan se kuntoon. Puhdista, plankkaa ja kiillota vielä kunnossa olevat kenkäsi. Hävitä vinoon astutut, rikkinäiset ja kulahtaneet.

Kengillä on iso vaikutus kokonaisuuteen. Niiden tulisi olla materiaaliltaan nahkaa ja hyvin hoidetut. Siistit ja kauniit kengät antavat anteeksi muun pukeutumisen mahdolliset epäkohdat, mutta toisin päin homma ei toimi. Vaikka kokonaisuus olisi muutoin huoliteltu ja kaunis, kuluneet tai muoviset kengät pilaavat sen. Hyvä nahkakenkä myös kestää käytössä ja palvelee pitkään, joten se on pidemmällä aikavälillä kukkaroystävällinen.

Hyvää viikonloppua, kipsutellaan hoidetuin kengin kevät säässä!

ps. Ensi viikolla vielä lisää fiiliksiä Italiasta…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *