Asennetta & asusteita

Mitä ovat miesten asusteet?

Lupasin viime viikolla, että seuraava postaus olisi miesten silmälasitrendeistä, mutta päätinkin kurkistaa ensin yleisesti miesten asustemaailmaan ja jatkaa vasta sitten miesten silmälasimuotiin.

Joillekin miesasiakkaalle jo sana asuste aiheuttaa kysymysmerkkisen katseen. Mieleen tulee heillä usein lähinnä solmio. Miesten asusteita on kuitenkin runsaasti. On kelloja, taskunenäliinoja, vöitä, kaulariipuksia, huiveja, solmioneuloja, rannekoruja, sateenvarjoja, laukkuja, rusetteja, sukkia, erilaisia kenkiä, päähineitä ja jos oikein jatketaan listaa, löytyy myös käyntikorttikoteloita, lompakkoja, kyniä, erilaisia mobiililaitteita, kuulokkeita ja muuta mukana kulkevaa elektroniikkaa, sekä tietysti silmälaseja ja aurinkolaseja.

Solmiosta puhuttaessa pitää tuoda esiin seikka, joka on mukavuuden kannalta erittäin oleellinen. Solmion ei kuulu tuntua kiristävältä, eikä olon tule olla tukala. Ylös asti napitetun paidan ja kaulan väliin tulee mahtua kaksi sormea. Silloin kaulus on oikean kokoinen, eikä solmio kiristä (jotkut paidat kutistuvat enemmän pesussa ja silloin kaulus voi muuttua kireäksi pesun jälkeen, silloin on aika hankkia uusi paita). Kiristävä syy siis ei ole solmiossa vaan paidassa, ellei sitten yksinkertaisesti ole kiristänyt solmiota liian tiukalle. Ja vinkkinä vielä solmion kanssa, klassisessa pukeutumisessa solmion tulisi yltää pituudeltaan vyösoljen keskelle, ei sen yli, eikä ali.

 

Asusteita löytyy nykyään moneen makuun, rintaneuloista värikkäisiin taskunenäliinoihin.

Solmion rinnalle on suosituksi asusteeksi noussut rusetti tai toiselta nimeltään solmuke. Kymmenen vuotta sitten rusetti oli asuste, jota ei juuri käytetty kuin smokin tai frakin kanssa. Nykyään rusetteja näkee paljon ja valinnan varaa on kuoseiltaan ja materiaaleiltaan runsain mitoin. Rusetti on nuorekas, se on leikkisä ja se viestii yleensä vahvasta itsetunnosta.

Taskunenäliinat ovat rusetin tavoin löytäneet tiensä monipuoliseksi miesten pukeutumisen asusteeksi, joilla voi tuoda persoonaa esiin ja joilla voi uudistaa helposti (ja edullisesti) niin pukua kuin pikkutakkia. Taskunenäliinan voi taittaa taskuun skarpisti ja suoraviivaisesti tai ruusukemaisesti ja hieman vekkulisti pöyhkeillen, riippuen minkälaista mielikuvaa haluaa viestittää.

 

Yksityiskohdilla saat persoonallisuutta pukeutumiseen.

Laukut ja kengät tulee olla hyvässä kunnossa ja käyttötarkoitukseen sopivat. Reppu sopii vapaa-aikaan, ei puvun kaveriksi (joissain tapauksissa, trenditietoinen voi tätä tarkoituksella rikkoa, mutta silloinkin laadukkaasti). Rennosti vapaa-ajassa voi käteen kietaista erilaisia koruja tai rannekkeita ja kellojakin löytyy moneen makuun. Puvun kanssa valitse silti hillityn kokoinen, klassista ylellisyyttä henkivä kello.

 

Ranneke voi olla sporttinen, trendikkäästi merihenkinen, rokkaava, boheemi tai ylellinen. Vaihtoehtoja löytyy!

Rohkeasti kokeilemaan. Ensi viikolla tuloillaan silmälasimuotia miehelle. Energisiä syyspäiviä!

(Postauksen kuvat ovat miesten asusteisiin erikoistuneesta trendhim.fi yrityksestä.)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *