Asennetta & asusteita

Millaiset jalat pujotat sandaaleihisi?

Jalkahieronta on yksi rentouttavimmista asioista mitä tiedän. Olen paljon jalkojeni päällä työn puolesta ja uupumus tuntuu usein juuri alaraajoissa. Liikunnalliset harrastuksenikin vaativat vikkeliä ja hyvin voivia jalkoja. Yritän huolehtia niistä itse, mutta pari kertaa vuodessa annan ammattilaisen hoitaa ne pieteetillä.

Kuinka usein jalkahoidossa sitten olisi hyvä käydä? Se riippuu kovin monesta asiasta ja tarve on yksilöllinen riippuen hikoilusta, jalan mallista, asentovirheistä, työn kuvasta, omasta aktiivisuudesta jalkojen hoidon suhteen ja yleisestä terveydentilasta. Diabeetikkojen on erityisen tärkeää huolehtia jaloistaan. Jalkojen hoito on paitsi kauneuden hoitoa, myös terveyden hoitoa ja osa hyvinvointiamme.

Kotihoidossa jalkojen puhtaus ja rasvaaminen ovat tärkeitä juttuja. Kovettumista ja halkeamista on lähtökohtaisesti huomattavasti helpompaa pysyä erossa kuin päästä eroon. Kesän aurinko ja lämpimät säät houkuttavat heittämään umpinaiset kengät vaatehuoneen perukoille ja kaivamaan avoinaiset sandaalit esiin. Kokonaisuus on aika karua katseltavaa, jos jalat ovat kuivat koppurat.

 

Ammattilaisen tarkan silmän alla saavat kovettumat kyytiä, eikä tarvitse itse istua sykkyrällä hankalassa asennossa. Voi ottaa hetken itselle ja palkaksi saa terveet ja sievemmät jalat.

Pedikyrissä jalat pääsevät kylpyyn, niistä poistetaan kovettumat ja raspataan kuivat kohdat. Kynnet leikataan, viilataan ja tarvittaessa ohennetaan. Lopuksi jalat rasvataan ja hierotaan. Kesällä jalkoihin on ihana otaa vaikka kestävä geelilakkaus, jolloin pääsee eroon kynsilakan kulumis kriiseistä. Itse olen kesävarpaissa klassisen ranskalaisen lakkauksen kannattaja, mutta valoisaan aikaan sopivat loistavasti myös mitkä tahansa heleät karkkivärit tai klassiset punaiset.

 

Valmista tuli! ”Prinssinakitkin” ovat taas kesän kunniaksi salonkikelpoisemmat.

Jos hoidat jalkasi kotona, muista leikata kynnet täysin suoraan, pyöristämättä reunoja. Kulmat voit toki kevyesti viilata, etteivät ne jää teräviksi. Kynsiä ei saisi myöskään leikata liian lyhyiksi, vaan vain hieman varpaan kärkeä lyhyemmäksi.

Myös miesten on tärkeä hoitaa jalkojaan, jos ei kauneuden, niin terveyden takia!

Keveitä askelia!

(Kuvien asiantuntijana kauneushoitola Ihonin Paula Lundsten. Kuvat T.Alanen-Brandt.)