Asennetta & asusteita

Moodboard on luova työkalu erilaisten kokonaisuuksien suunnitteluun.

Mikä on tyylin moodboard?

Suosittelen asiakkaitani pitämään moodboardia ja aika usein saan vastaukseksi kummastuneen katseen. Mikä se on? Miksi? Moodboard on leikekirja halutusta aiheesta. Sitä voi koota sisustuksesta, uuden kodin rakennusprojektista, itsensä kehittämisestä alalla kuin alalla tai sitä voi hyödyntää juurikin oman tyylin kartoittamiseen. Leikekirja on hyvä tapa pitää mielessä itseä kiinnostavat jutut tai vaikka kirjata itselleen muistiin uusimmat trendit.

Pinterestissä on helppoa ja nopeaa kerätä eri otsikoiden alla kuvia kyseisestä aihepiiristä.
Pinterestissä on helppoa ja nopeaa kerätä eri otsikoiden alla kuvia kyseisestä aihepiiristä.

Tyylin rakentamisen apuvälineenä moodboardiin kerätään kuvia sellaisista asusteista, asukokonaisuuksista, kengistä, silmälaseista ja kaikesta tyyliin liittyvästä, joka itseä miellyttää. Moodboardista on hyötyä erityisesti silloin kun on vasta etsimässä omaa tyyliä tai haluaisi selkeyttää sitä.

Leikekirja antaa tyyliasiantuntijalle hyvän kuvan siitä, mitä asiakas toivoo tyyliinsä tai mitkä ovat haasteet. Onko moodboardissa paljon erityylisiä juttuja vai onko linja selkeä? Onko eri palaset helposti yhdistettävissä toisiinsa, vai pitääkö karsia jostakin, jotta saadaan tyylikäs kokonaisuus?

Moodboardiin voi myös koota eri aihepiireittäin tyyli asioita. Omina sivuina voivat olla juhlat/kyläily, työ/arki ja urheilu/harrastukset. Kokonaisuudesta muodostuu itsellesi oiva keino rakentaa vaatekaapin sisältöä haluttuun suuntaan.

Moodboardia voi rakentaa perinteisesti leikkaa-liimaa askarteluperiaatteella, keräämällä kuvia jutuista, joista pitää. Hyvä vaihtoehto on myös sähköinen versio, Pinterest, minne on helppo kerätä kuvia omiin kansioihinsa.

Moodboardia voi sitten konkreettisesti käyttää hyödykseen oman vaatekaapin järjestämisessä ja ostoksilla, kun metsästää puuttuvia palasia. Siitä puhutaankin ensi viikolla.

Hyvää viikonloppua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *