Asennetta & asusteita

Matkusta tyylikkäästi

Miten pakata tehokkaasti ja pukeutua hyvin matkoillakin? Mieti ensin matkan kohde ja mitä siellä tulet suurin piirtein tekemään, sekä millainen ilma on kohteessa. Tee matka garderop valmiiksi siten, että mietit läpi tulevat päivät ja erilaiset tilanteet, joita on tiedossa. Montako ravintola iltaa tulee olemaan ja missä seurassa? Onko teattereita tai juhlavia tilaisuuksia? Paljonko joudut kävelemään?

Jos kävelyä tai jalkojen päällä oloa on tiedossa paljon, lähde liikkeelle kengistä. Millä sinun on hyvä olla ja tarvittaessa vaikka kiitää paikasta toiseen. Tarvitset saman päivän aikana ainakin kahdet kengät. Jalat väsyvät ja kengät kostuvat päivän aikana käytetyissä jalkineissa ja illalla tarvitset toisen malliset ja tuntuiset, kuivat kengät, jotta päiväsi kääntyy mukavasti iltaan. Matkoilla kolme paria kenkiä on toimiva kokonaisuus. Kahdet päivällä käytettävät kengät, joita vuorottelet, niin että toinen pari saa aina levätä yhden päivän. Kolmatta paria käytät iltaisin.

Suunnittele matkavaatetus näiden hyvältä jalassa tuntuvien kenkien varaan, niin että ne sopivat kokonaisuuteen. Valitse riittävän tilava laukku, joka sopii kokonaisuuteen ja jota on hyvä kantaa. Ota illan rientoihin oma, pienempi laukku mukaan. Tarkista, että laukut ja kengät toimivat yhteen ja ristiin käytettyinä toisiinsa.

Laadukas nahkalaukku on aina tyylikäs matkakaveri.

Matkusta joustavissa, rypistymättömissä housuissa (keinokuidut pysyvät sileinä parhaiten). Mukavan matkustuspäivän salaisuus on kerrospukeutuminen, jota saat lämpötilojen mukaan vähennettyä ja lisättyä, riippuen eri tavoin toimivista ilmastoinneista. Oma kokemukseni on, että lentokoneissa, busseissa, junissa ja taxeissa on hyvin vaihtelevat lämpötilat ja ainoastaan viimeisen kulkupelin lämpötilaan voit esittää toiveita, jotka ovat mahdollisia toteuttaa.

Pakkaa kokonaisuuksia. Mieti ennen matkaa mitä yhdistelmiä tulet käyttämään ja miten ne voi yhdistää ristiin. Mieti myös niihin sopivat asusteet. Jos et ole konkari tässä ja muistisi on lyhyehkö, ota kuvat kokonaisuuksista (joko sängyn päälle kootuista tai itsellesi sovitetusta). Voit matkan aikana tsekata kuvista, mikä olikaan suunnitelmasi. Voit hyödyntää kuvia myös seuraavan reissun pakkailuissa. Käytännöllisen ja kauniin matkustus garderopin kokoaminen vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä ennen reissua, mutta helpottaa elämää ja säästää aikaa, niin kohteessa kuin seuraavilla kerroilla. Sinun on myös mukava olla itsesi kanssa jännittävissä tilanteissa, kun tiedät näyttäväsi hyvältä ja tyylikkäältä (erityisesti työmatkoilla tämä on tärkeää).

Hyödynnä huiveja ja erilaisia silmälaseja, ne vievät hyvin vähän tilaa ja niillä saat nopeasti vaihdettua ilmettä ja tyyliä. Huulipunankin väriä vaihtamalla saat nopeasti iltaan uudenlaisen lookin yhdistämällä sen edellä mainittuihin asusteisiin. (Saan työmatkaillessa usein kommentteja pienestä matkalaukustani ja silti usein vaihtuvasta lookistani. Sen salaisuus on juuri tuo lasien, huivien ja huulipunan vaihtelu.)

Huiveja ja silmälaseja vaihtamalla saat nopeasti uudenlaisen ilmeen ja nämä asusteet kulkevat pienessä tilassa mukana.

Jos kohteessa paistaa aurinko, pakkaa mukaan myös näyttävät aurinkolasit (tai muutamat sellaiset) ja käännät varmasti katseita.

Mieti, mitä alusvaatteita ja sukkia tarvitset kokonaisuuksien alle. Niitä ei tarvita montaa paria, sillä ne on helppo pestä illalla käsin ja kuivuvat nopeasti. Jos olet pidemmällä matkalla, hyödynnä hotellin pesulapalveluita tai itsepalvelu pesuloita, silloin selviät samoilla kokonaisuuksilla pesettämällä niitä välillä.

Mukanani kulkee myös aina pieni kokoon taittuva sateenvarjo. Sen mukana kantaminen jakaa mielipiteitä, moni kokee, että se on helppo ostaa paikan päältäkin (ja laadukkaissa hotelleissa niitä saa lainata), mutta itse olen ollut niin monta kertaa sateesta märkä lentokentältä lähtiessäni tai pyydystellyt varjoa kioskeista, että kannan pientä, kevyttä versiota nykyään mukanani. Siirryn usein paikasta toiseen jalan tai julkisilla kulkuneuvoilla, joten taxin tuomaa suojaa ovelta ovelle ei ole tarjolla.

Satsaa matkalaukkuun. Hanki hyvä, kevyt ja tyylikäs vetolaukku, jossa on sujuvati rullailevat, neljä pyörää (kaksi kappaletta pyöriä ei riitä, koska silloin et voi kuin vetää laukkua perässäsi, neljällä voit rullailla laukkua myös vierelläsi ja selkäsi saa vaihtelua). Ostos kirpaisee, mutta kannattaa, koska on pitkäikäinen ja tuo lisää mukavuutta ja sujuvuutta matkailuun. Matkustamoon mahtuva koko pysyy myös hyvänä useita vuosia, koska ei joudu paiskottavaksi ruumaan menevien laukkujen sekaan. Jos olet pitkä ihminen, tarkista että vetokahva on riittävän pitkä sinulle.

Ja sitten ei muuta kuin focus oleellisiin asioihin itse matkassa ja kohti uusia, upeita kokemuksia!

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *