Asennetta & asusteita

Luonnollisesti tyylillä!

Tyylilajeja on monenlaisia. Usein ajatellaan tyylikkyyden olevan joko sitä perinteistä klassista tyyliä, hieman konservatiivisine ratkaisuineen ja etikettimäisine sääntöineen tai vastakkaisesti hyvin muotilehtimäisine ja viimeisimpine trendeineen.

Tällä viikolla olen kohdannut asiakkainani kolme upeaa naista, joista jokaisen tyyli oli luonnollinen. He kaikki olivat aikuisia naisia, jotka mielsivät, etteivät edelleenkään olleet löytäneet omaa tyyliään. Tyyli ja linja heillä kuitenkin oli ja se oli luonnollinen ja aito.

Omassa ajatusmaailmassani ajattelen meillä olevan yksinkertaistettuna 7 eri tyyliä: boheemi, dramaattinen, romanttinen, klassinen, konservatiivinen, luonnollinen, sporttinen ja city-ihminen. Tyylilaji voi olla eri rooleissa erilainen. Esimerkiksi työnkuva voi vaatia konservatiivista ulkoista habitusta, mutta vapaa ajalla sitä voi olla hyvinkin sporttinen tai romanttinen. Tyylin roolitukset helpottavat löytämään ja auttamaan tyylin rakentamisessa.

Pienillä yksityiskohdilla voi tuoda omaan tyyliinsä twistiä. Se voi olla koru, väri, huivi, kuosi tai jokin muu asuste.

Jokaisella tyylilajilla on vahvuutensa ja heikkoutensa ja niiden tunnistaminen auttaa rakentamaan tyylikkyyttä, säilyttämällä silti oman linjan. Esimerkiksi romanttisen riski tyylikkyyden näkökulmasta on se, että kokonaisuudessa on ihan liikaa yksityiskohtia, röyhelöitä ja blingblingiä. Silloin tyylikkyyden nimissä, mietitään miten kokonaisuus säilyy naisellisena ja upeana, eikä vahingossa mene prinsessamaisen överiksi.

Konservatiivisessa tyylissä on riski turhan kovasta ja formaalista vaikutelmasta. Pukeutumiseen tarvitaan hieman iloisuutta ja jujua.

Klassinen tyyli toimii aina, mutta on joskus hiukan tylsä. Klassista tyyliä voi modernisoida vaikkapa vaihtamalla asusteisiin trendikkäitä väri sävyjä.

Sporttinen tyyli on raikas ja energinen, mutta ei sovi kaikkiin tilanteisiin ja vaikka jumppa-look onkin nyt trendikästä, se voi aikuisella naisella näyttää rentoudessaan liian nuorekkaalta. Silloin mietitään miten kokonaisuuteen tuodaan hieman klassisuutta säilyttämällä silti freesi meininki.

 

City-ihminen on tyylilajissaan trendien seuraaja ja uusista jutuista innostuva, hänen haasteensa on usein se, ettei kaapista kuitenkaan löydy mitään, koska siellä on kaikenlaista niin paljon ja yhdisteleminen voi olla hankalaa. City-ihmisen lookista saattaa puuttua myös persoonallisuus, jos se on rakentunut vahvasti vaihtuvien trendien varaan. Silloin mietitään, mistä karsitaan ja mihin hankinnoissa kiinnitetään jatkossa huomiota.

Palatakseni näihin upeisiin tällä viikolla kohtaamiini naisiin, heidän luonnollisessa tyylissään päädyttiin kiinnittämään huomiota materiaalien laatuun ja väreihin. Laadukkaan näköinen materiaali nostaa perusvaatteet seuraavalle tasolle ja tekee luonnolliseen tyyliin hieman ylellisyyttä, joka luo tyylikkyyttä. Värejä lisäämällä taas saadaan nuorekkuutta kokonaisuuteen. Luonnollisuus on ihanaa ja sen kun yhdistää hymyilyyn ja silmien tuikkeeseen, jota näillä kaikilla viehättävillä rouvilla oli, jää kyllä mieleen.

Itsestään saa huolehtia, se ei ole turhamaisuutta tai itsekkyyttä, vaan tervettä itsetuntoa. Kun tuntuu hyvältä omissa nahoissaan ja tyylissään, sitä jakaa valoisuutta myös muille.

Hurmaavaa viikonloppua!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *