Asennetta & asusteita

Tämän kuvan otin Dolce&Cabbanan näyteikkunasta Milanon muotikadulta. Pidän kampanjan tunnelmasta. Kuvat T. Alanen-Brandt.

Lisää mietteitä ja päivän vinkki Milanosta

Ruusuja, pitsejä ja dramatiikkaa Dolce & Cappanan tapaan
Dolce & Cabbana oli yhdistänyt kukkakuosia, mustaa pitsiä ja ornamentti kuvioita dramaattisen upeaksi kokonaisuudeksi.

Osa tyyliä ovat myös ympäristöä huomioivat käytöstavat, ja se Milanossa osataan. Vanhus saa istumapaikan metrossa, ovia avataan ja painavia laukkuja nostellaan. Rakastan suomalaisten rehellisyyttä, suoraviivaisuutta ja tasa-arvoista yhteiskuntaamme, mutta käytöstavoissa ja toisten huomioimisessa meillä olisi hiukan opeteltavaa.

Milanotar kulki kadulla kukkakuoseissa ja kontrastina siihen, turkikseen kietoutuneena. Pörröiset asusteet olivat osalla aitoa turkista, osalla tekstiiliä. Ristiriitainen trendi, jonka rantautumista Suomeen epäilen. Me olemme täällä niin ekologisesti tiedostavia, ja hyvä niin.

Jalassa kaunottarilla oli joko korkeaakin korkeammat avokkaat tai käytännöllisemmät ja hauskatkin herraintyyliset nauhakengät. Oma käytännöllisyyteni kaipaa aina matalaa kenkää, mutta tosiasia on se, että korkeassa korossa jalan siluetti on kauniimpi ja ryhti ylväämpi. Tähän onneksi auttaa matalampikin korko.

Pitsiunelmissa.
Pitsiunelmissa.

Pitsiä katukuvassa oli edelleen runsain määrin ja erityyppisesti toteutettuna. Sitä oli herkkinä ja ohuina kerroksina, mutta toisaalta myös kotikutoisen oloisina, paksumpina röyhelöinä. Oma suosikkini on jälkimmäinen, ja vinkkinä voisin kertoa, että virkatusta pitsikapasta saa ihanan persoonallisen ja trendikkään huivin.

Itselläni on edesmenneen karjalaisen mammani virkkaama verhokappa kaulalla! Lämmittää, näyttää hauskalta yksinkertaisen takin rinnalla ja tuntuu kuin mamma olisi edelleen mukana meiningeissä.

Jos vanha pitsi on kellastunutta tai se on saanut osakseen ajan tuomia tahroja, voi puuvillan värjätä tekstiiliväreillä. Ei muuta kuin vierailulle mummulan vintille tai second hand -kauppoihin. Näppärimmät virkkaavat pitsinsä itse (siihen allekirjoittanut ei valitettavasti pysty… paitsi ehkä mummona)!

P.S. Ensi viikolla siirrytään ihan toisiin tunnelmiin. Luvassa ajatuksia keväisiltä lumilta ja juttua rinnemuodista..

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *