Asennetta & asusteita

Kulmien kestoväri helpottaa elämää ja kohottaa kasvoja

Kesällä pääsee helpommalla, kun kestovärjää kulmakarvat. Homman voi teettää ammattilaisilla ja ottaa itse ihan rennosti tai tarkkana tyttönä värjätä kulmat kotona. Kotivärjäys onnistuu, kunhan noudattaa ohjeita ja on huolellinen. Tässä vinkkejä kulmien fiksailuun kotona:

  1. Värin valinta on syytä tehdä luonnollisen tyvikasvun mukaan. Jos olet vaalentanut hiuksiasi, mutta oikeasti ne kasvavat tummempina, valitse kulmien väriksi tummempi sävy. Jos hiuksissasi on kylmähkö värisävy, on kulmissakin hyvä olla sinne taittava musta tai harmaa ja jos taas hiukset taittavat lämpöiseen, on kulmaväriksi sopivampi jokin lämpimämpi ruskea sävy.

 

  1. Pudista kulmista meikki ja lika öljyttömällä puhdistusaineella. Väri ei tartu kunnolla, jos alusta ei ole puhdas. Levitä sitten vaseliinia tai öljypitoista voidetta kulmia ympäröivälle iholle, jotta vältyt värin tarttumiselta ja leviämiseltä kulmien ympärille.

 

  1. Sekoita kulmaväri pienessä purkissa tarkasti ohjeiden mukaan. Tähän käy hyvin vaikka pullon korkki, sillä väriä tarvitaan hyvin vähän. Halutessasi saat intensiivisemmän värin, jos lisäät kulmaväriä, mutta pidät hapatteen määrän samana.

 

  1. Levitä väri kulmakarvoihin pakkauksessa olevan harjan tai sekoitustikun avulla. Aloita sisäkulmasta ja ota väriä ensin vähemmän, jotta saat sen tarkasti pysymään kulmissa, eikä väriä leviä ympäristöön. Lisää väriä pikkuhiljaa, niin että kaikki kulmat, jotka haluat värjätä, saavat väriä. Tee värjäys kevyesti levittämällä, sillä jos painat kovasti, väriä tarttuu myös tiukemmin ihoon. Pyyhi mahdollinen, ympärille mennyt ylimääräinen väri heti pois pumpulitikulla, kulmien muodon mukaan, näin lopputuloksesta tulee siisti. Odota pakkauksessa suositeltu aika. Väri muuttuu ja tummuu värjäyksen aikana, se kuuluu asiaan. Älä ylitä aikaa, voit toistaa toimenpiteen, jos kulmat jäivät mielestäsi liian vaaleiksi värin puhdistuksen jälkeen

 

  1. Nypi hajakarvat vasta värjäyksen jälkeen, se on helpompaa kun karvoissa on väriä ja toisaalta iho ei ärry ennen värjäystä nyppimisestä.

 

  1. Pyyhi värimassa pois hieman kostutetulla vanulapulla ja pese kulmat sitten miedolla shampoolla. Jos iho tuntuu kuivalta, levitä kosteusvoidetta kulmille.

 

Kauniin siipimäisen muodon saat kulmiin pyytämällä ammattilaisen nyppimään ne, jonka jälkeen muotoa on helppo ylläpitää itse. Toinen tapa on hyödyntää nyppiessä, kuvassa näkyviä siveltimen varren kanssa vedettyjä linjoja, joista saa raamit kulmien muodolle. Kulman tulisi alkaa samasta linjasta nenänvarren kanssa, korkeimman kaaren tulisi olla iiriksen ulkoreunan kohdalla ja ulkunurkan tulisi loppua samaan linjaan kuin silmän ulkonurkka. (Tämä erinomaisesti havainnollistava kuva, on loihtimo.fi sivuilta lainattu).

Kulmat tuntuvat joskus aluksi liian tummilta, mutta ne vaalenevat nopeasti. Kauniisti ehostetut tai värjätyt kulmakarvat kohottavat kasvoja ja tekevät huolitellun vaikutelman, eikä kesäisin tarvita juuri muuta meikkiä, kuin ripsiväri ja huulikiilto- tai puna.

 

Ilmeikkäitä kesäpäiviä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *