Asennetta & asusteita

Pukukoruja moneen menoon. Kuvat T.Alanen-Brandt

Korujen kimallusta!

Asusteista ei voi puhua ilman korujen kimallusta. Korujen käyttö vaihtelee eri aikakausina, joskus niitä käytetään runsaasti, kuten juuri nyt ja välillä hyvinkin niukasti, kuten 90-luvun grunge aikaan. Tällä hetkellä kauppojen pukukoruvalikoimat suorastaan notkuvat näyttäviä, hauskoja ja kauniita helyjä. Jokainen löytää varmasti omanlaisensa.

Muutama pieni juttu on syytä muistaa korujen käytössä. Jos valitset runsaat korvakorut, jätä kaulakoru pois tai valitse se ainakin melko hillittynä. Suuren ja näyttävän kaulakorun kanssa sopivat pienemmät korvakorut. Toimiva setti syntyy myös korvakorujen ja rannekorun yhdistelmästä. Jos korusi ovat suuret ja huomiota herättävät, pidä muu vaatetus hillittynä. (Poikkeuksen tähän tekee kesäinen hippi-look, silloin saat revitellä koruilla olan takaa. Ja kesä antaa muutenkin koruille enemmän mahdollisuuksia niin materiaaleissa kuin väreissäkin.)

Kaksi ylintä korua vaativat näyttävyytensä rinnalle sirot kovakorut. Alla olevat Frida Kahlo korut ovat suosikkini ja tuovat pilkettä yksinkertaiseen asukokonaisuuteen.
Kaksi ylintä korua vaativat näyttävyytensä rinnalle sirot kovakorut. Alla olevat Frida Kahlo korut ovat suosikkini ja tuovat pilkettä yksinkertaiseen asukokonaisuuteen.

Ota korujen valinnassa huomioon taas oma kokosi ja suhteuta korut siihen. Koruilla kiinnität huomion, joten ei ole samantekevää missä sellainen killuu.

Rintavan olisi hyvä hylätä kovin pitkät kaulakorut, koska ne eivät todennäköisesti laske kauniisti, vaan jäävät heilumaan rintojen päälle ja huomio kiinnittyy tähän (tällä voi myös halutessaan hakea huomion kyseiseen kohtaan).

Jos vartalosi tarvitsee painopisteen kohotusta, voi lähes olalle kiinnitettävä rintakoru, kookkaampi kaulakoru tai isot korvakorut nostaa vaikutelmaa ylemmäksi. Jos kaulasi on lyhyehkö, hylkää kireät ja lyhyet kaulakorut.

Siroja ranteita pukevat kauniit rannekorut. Sormia ei tule hukuttaa sormuksiin, tässä vähemmän on enemmän. Nilkkakoru kuuluu vain hippityyliin ja on pitkän kesähameen kanssa hauskakin, mutta tyylikkääseen pukeutumiseen se ei kuulu (siro ja kaunisnilkkaisten on parempi valita upeat remmikengät).

Klassisessa pukeutumisessa korut on hyvä pitää samassa sävyssä ja saman tyylisinä. Nykyään tämä sääntö ei ole enää mikään välttämättömyys, mutta ideaa siinä on.

Juhlapukeutumisen korut ovat etiketin mukaan aitoja. Tämä vaatii budjetilta tietysti enemmän ja jos korun käyttö tarkoitus on muutama juhla, löytyy nykyään pukukoruista hyvin aidon oloisia ja laadukkaan näköisiä koruja.

Muista säilyttää korut rasioissaan tai pussukoissaan tai kaulakorut ripustettuina korutelineeseen. Ne pysyvät siten pitempään parempina ja naarmuuntumattomina, eivätkä epäaidot versiotkaan tummu niin nopeasti.

Seuraava korutrendi tulee muuten olemaan melko siro ja kevyt rakenteinen, mutta vielä mennään meiningillä!

Kiiltoa ja kimallusta viikkoonne!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *