Asennetta & asusteita

Korppukädet pehmeiksi

Talvi vie käsistäni aina kosteuden ja joudun taistelemaan korppukäsiä vastaan. Erilaiset virukset ja bakteerit jylläävät, ja asiakaspalvelutyössä pesen käsiäni usein. Aina ei myöskään muista laittaa hansikkaita käteen jo eteisen puolella, vaan pakkanen tai kylmä, kostea viima pääsee puraisemaan käsien herkkää ihoa. Olen huomannut monien suomalaisten kärsivän samasta vaivasta ja haluankin jakaa näin kevään korvalla vinkkejäni taisteluun kuivumista vastaan. Laitetaan kädet taas kesäkuntoon!

Hoidettujen ja kosteutettujen käsien kynsilakaksi kelpaa valita kevään karkkivärejä.

Vaihda kuivattava saippua perusvoiteeseen. Kyllä, se toimii hyvin! Ja käsien pesun jälkeen lisää vielä vähäsen voidetta kuivattuihin käsiin. Eräs ihotautilääkäri vinkkasi minulle kerran, että kannattaa valita voide, jossa on mukana humektantti. Niitä ovat glyseroli, karbamidi tai propyleeniglykoli, ja niiden tehtävä on sitoa käsienpesuveden kosteutta ihoon.

Käytä kynsinauhoille suunnattua öljyä iltaisin, niitä on monella valmistajalla ja usein ne ovat käteviä, pienellä siveltimellä tai sienellä sipaistavia tuotteita kuiville kynsinauhoille. Anna imeytyä hetki ja hiero sitten jäljelle jäänyt öljy kynsinauhoille ja ympäröivälle iholle. Toinen hyvä öljyvaihtoehto on, tosin aikaa vievämpi, upottaa kädet illalla kymmeneksi minuutiksi öljykylpyyn. Tee kylpy lorauttamalla lämpimään veteen ihonhoitoon sopivaa öljyä (vaikka vauvaöljyä) ja liota käsiäsi vedessä.

Käytä siivotessa, ikkunoita pestessä ja puutarhassa kumihansikkaita. Ruuan laitonkin aikana saatat joutua pesemään käsiäsi kymmenenkin kertaa, ja jos kätesi ovat kovin kuivat, käytä silloin ohuita kertakäyttöisiä suojahansikkaita.

Pahimman käsien kuivumiskauden yli saatan illalla levittää käsille hyvin rasvaista, jopa jaloille suunnattua kosteuttavaa voidetta ja pukea puuvillahansikkaat yöksi käteen. Auttaa tehokkaasti! Olen käyttänyt tätä vinkkiä myös lasten käsien hoitoon. Puuvillahanskat ovat silloin olleet taikakäsineet, joilla voi nähdä todellisia taikuriunia.

Kevät on onneksi jo täällä, ja kesä vie mukanaan tämän vaivan, joten kohta kelpaa taas lakata kynnet kauniiksi ja kädet ovat salonkikelpoiset!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *