Asennetta & asusteita

Klassikkovaate trenssi

Nyt on aika kaivaa Trenssi esiin tai suunnata ajatukset sen hankintaan. Klassinen päällystakki voi olla lähes elämän mittainen ostos. Trenssin suosio perustuu luultavasti siihen, että se sopii mihin tahansa tilaisuuteen ja minkä tahansa vaateparin lämmittäjäksi, niin kotelomekon, kuin lötköfarkkujen. Laadukas Trenssi saa koko asusi näyttämään arvokkaalta ja huolitellulta.

Tämä muotimaailman ikiklassikon alku on synkähkö, sillä se on aloittanut tiensä ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoista, brittiarmeijan upseerien sadetakkina nimityksellä ”trench coat”.

Trenssin klassikkomaine on rakentunut pikku hiljaa ja sen asemaa on vahvistanut, paitsi käytännöllisyys, myös elokuvatähtien tuoma julkisuus.

Trenssiä on nähty jo mm .Humphrey Bogartin päällä Casablancassa ja Audrey Herburnilla se oli elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Se on jatkanut kulkuaan eri muotivaikuttajien päällä ja nykyään erilaisia trenssejä on tarjolla monilla valmistajilla ja monenlaisista materiaaleista tehtyinä.

Trenssejä löytyy leikkisiä ja hulluttelevia, mutta jos kaipaat pitkäaikaista kumppania kannattaa valita klassinen malli, jossa pituus on polvenkorkeudelle, malli hieman A-linjainen, kaulukset kämmenenlevyiset ja vyön paikka juuri kylkiluiden alapuolella.

Valitse materiaaliksi ehdottomasti rypistymätötä ja kestävää neulosta kuten puuvillagapardiinia. Vältä polyesterivuoria, koska ne tuntuvat kylmiltä ihoa vasten. Jos et vielä pysty hankkimaan kokoikäistä kaveria, kiinnitä huomiota rypistymisen lisäksi myös nappeihin. Vaihda edullisen Trenssin halvannäköiset muovinapit laadukkaampiin ja kokonaisuus on heti parempi.

Trenssimäinen malli on trendikäs myös leninkinä, valitse silloin naiselliset asusteet ja sirot kengät, jotta kokonaisuus ei ole liian raskas ja sotilaallinen. Trenssin ilmettä voi piristää vaihtamalla kangasvyö välillä napakkaan nahkavyöhön tai vaikka värikkääseen versioon sellaisesta.

Kevätpäivien iloa!

(Jutun inspiraatiokuvat ovat Bellissima ideasin: otsikon kuva Burberryn ja tekstikuvan takki Guccin)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *